• ODRŽANO INTERAKTIVNO PREDAVANJE O HIJALURONSKIM FILERIMA U ORGANIZACIJI NAŠEG CENTRA

  Više od 120 lekara i stručnjaka bilo je zainteresovano da u subotu, 1. oktobra čuje reč vrhunskog estetskog hirurga Profesora Ali Mojalala, koji je u Beograd došao sa Univerziteta Lion u Francuskoj.

   

  Saznajte više
 • AKTUELNO
  PREDAVANJE 1. OKTOBAR 2016

  Poštovane kolege,
   

  Veliko nam je zadovoljstvo i čast da Vas pozovemo na izuzetno predavanje, u organizaciji Estetsko-edukativnog centra Medica Aesthetica, koje se održava u Beogradu 1.10.2016. u hotelu Tulip Inn.

   

  Saznajte više
 • Za savršenu liniju bez kompromisa - upoznajte SPM

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

  Saznajte više
 • NOVA DIMENZIJA U INTIMNOM ZDRAVLJU ŽENE - DESIRIAL

  Intimna suvoća se često javlja zbog hormonskog disbalansa koji pokreće narušavanje mehanizma hidratacije.

  Za adekvatnu funkciju sluzokože intimne regije, od presudnog je značaja održavati dobar nivo hidriranosti, kako bi se sprečilo isušivanje i iritacija. Injektovanjem hialuronske kiseline koja upija i zadržava vodu, može se  poboljšati sposobnost zadržavanja vode u vulvo-vaginalnoj regiji.

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Vaši ožiljci od akni mogu potpuno nestati već sutra!

 

Garantovano uklanjanje ožiljaka tretmanom po izboru tima lekara Medica Aesthetica

 

Ožiljci od akni su pobeđeni! Ne dozvolite sebi više ni jedan tužan pogled u ogledalo, ni jedan minut potrošen na skrivanje iza pudera. Tim lekara u službi Vaše lepote svojim iskustvom u borbi protiv ožiljaka Vam obećava brzo, efikasno i trajno izlečenje.

 

Na besplatnom i neobavezujućem pregledu naši lekari utvrđuju i preporučuju tretman koji je najprimereniji Vašem tipu kože, željama i potrebama. Brojnim sredstvima u borbi protiv ožiljaka, Medica Aesthetica je pridružila i revolucionari aparat inovativne estetske dermatologije Syneron – eTWO.

 


Preporučujemo eTWO jer stimuliše Vašu kožu da sama pokrene proces regeneracije, podmladi se i prirodno učini ožiljak manje vidljivim.

Saznajte više o Syneron eTWO aparatu
 

 

Minuti Vas dele od užitka u osećaju potpunog samopouzdanja!

 

Zakažite besplatan pregled odmah:

Telefon: +381 62 633 659

Inbox: www.facebook.com/medicaesthetica

Email: info@medicaaesthetica.com

 

 

MEDICA AESTHETICA - TIM LEKARA ZA VAS

 

Čast nam je da vas obavestimo da je hijaluronski filer Stylage Special Lips dobio prestižnu Cosmopolitan nagradu u Parizu za oblast
"Najbolji estetski tretman 2015"

 

 

 

HIPERHIDROZA

 

Hiperhidroza je lučenje znoja u količinama većim od potrebne da se organizam rashladi. Najčešće je prisutna na dlanovima, stopalima i ispod pazuha. Iako postoje velike varijacije u znojenju pojedinaca, većina ljudi se znoji prilikom fizičke aktivnosti, stresa, napetosti, boravka u pregrejanom prostoru. Pojačano znojenje u hiperhidrozi daleko prevazilazi prirodno znojenje.

 

Podela hiperhidroze

 

Hiperhidroze se mogu podeliti na primarne i sekundarne. Primarna (esecijalna ili idiopatska) hiperhidroza je nepoznatog uzroka. Sekundarna hiperhidroza nastaje kao posledica nekih drugih poremećaja kao što su: endokrini poremećaji (hipertireoidizam), tumori nadbubrega (feohromocitom, karcinoid tumor), tumori hipofize, tuberkuloza, Diabetes mellitus, limfomi, upotreba nekih lekova. Samo se primarna hiperhidroza može tretirati Botulinum toxinom.

 

Saznajte više

 

 

PROVERENI, KVALITETNI I DOKAZANO EFIKASNI

PREPARATI ZA IZVANREDNE REZULTATE

 

INNO-EXFO ULTIMATE EYE CORRECTOR je revolucionarni  hemijski piling španske laboratorije Innoaesthetics, za tretiranje osetljivog i problematičnog područija oko očiju. Uspešno rešava problem sitnih borica oko očiju, posvetljuje podočnjake i rešava problem opuštene kože. Nakon primene ovog pilinga koža je zategnutija, ujednačenije boje, blistavija i sa manje borica.

 

Meidica Aesthetica - Innoaesthetics Ultimae Eye corrector

O NAMA

 

Medica Aesthetica je jedinstveni estetsko-edukativni centar stvoren sa vizijom da ljudima pruži priliku za isticanje svoje prirodne lepote kroz vrhunske tretmane, prilagođene svakome individualno.  Vođena idejom da svaka osoba može biti ponosna na svoj izgled, Medica Aesthetica u prvi plan stavlja ono najlepše na vama,  čineći da vam lice i telo zasijaju punim sjajem. 

 

Prvi na ovim prostorima, naš centar je uveo edukativni program za doktore medicine i stomatologije kao i poseban edukativni program namenjen kozmetičarima. U saradnji sa Anti-Ageing akademijom i drugim prestižnim ustanovama, Medica Aesthetica polaznicima obezbeđuje intenzivan i samostalan rad sa pacijentima uz “hands on” i “expert to expert” sistem edukacije gde se u jako malim grupama postiže potpuna posvećenost svakom polazniku.

 

Na bazi interakcije i aktivne saradnje kako sa krajnjim korisnicima - pacijentima, tako i sa svim lekarima koji se bave estetskom medicinom, Medica Aesthetica se bavi distribucijom medicinskih sredstava i opreme u ovoj oblasti. U zemljama čitavog regiona, postoji razvijena mreža predstavljanja i prodaje proizvoda u okviru brendova koje naš centar zastupa.

 

Ponosno pokažite svoju lepotu. - Verujte u nas kao što mi verujemo vama!
 

 

Estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica , ekskluzivni uvoznik i distributer španskog brenda INNOAESTHETICS Vam predstavlja nove unapređene mezoterapijske koktele, hemijske pilinge i preparate za kućnu negu, čiji kvalitet i superiorna tehnologija opravdavaju tradiciju dugu preko 30 godina.

 

INNO-ROLLER SNAP 6-7-8

 

Novi mezoterapijski koktel  INNO-ROLLER SNAP 6-7-8 specijalno je dizajniran za borbu protiv mimičnih bora i smanjenje njihove dubine. Ovaj koktel posebno dizajniran za primenu sa dermarolerom sadrži aktivne supstance - PEPTIDE  koji, po mišljenju mnogih, predstavljaju najefikasnije supstance u borbi protiv oštećenja i starenja kože! Aktivne supstance ovog koktela daju relaksaciju mišića čime utiču na smanjenje dubine bora, daju koži vlažnost zadržavajući vodu i štiteći je od hladnoće. Koktel ima podmlađujuće i lifting dejstvo pojačavajući sintezu kolagena i elastina, podižući tonus i jačajući strukture kože. Fantastičan koktel za fantastičan rezultat!

 

INNO-TDS SOFT FILL

 

Izuzetan koktel za lice, vrat i dekolte sa sjajnim efektima!  INNO-TDS SOFT FILL je koktel  čija aktivna svojstva  koži pružaju superiornu negu i hidrataciju , zatežu i daju volumen.  Aktivne supstance ovog koktela su DMAE,  hijaluronska kiselina, organski Silicijum, manitol i pantenol. Objedinjena hidratantna svojstva hijaluronske kiseline i manitola, zatezajući efektat DMAE-a i silicijuma kao i regenerišuća svojstva pantenola pružiće Vašim pacijentima najbolje.  Soft Fill se koristi za rejuvenaciju (podmlađivanje) i zatezanje kože, dajući joj blistav i bašunast izgled, kome svi težimo.

 

INNO-TDS TRACER

 

INNO-TDS je mezoterapijski koktel koji sadrži preko potrebne oligoelemente , kao što su silicijum, cink, bakar, mangan i magnezijum, koji igraju važnu ulogu u sintezi ćelijskih elemenata - fibroblasta, kolagena, elastina i keratinocita. Neutrališu oksidativne procese, slobodne radikale i deluju protiv fotostarenja. Njihov nedostatak vodi ka strukturalnim promenama vezivnog tkiva  usporavajući neprekidnu obnovu ćelija.

 

Ovaj koktel svoju primenu nalazi u lečenju  hidrolipodistrofije , lokalizovanih masnih naslaga, kao i za tretiranje strija.  Zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima idealan je u tretiranju  opuštene kože , hronološkog starenja , agresivnih spoljnih uslova , oštećene kože. Nega koja nam je svima potrebna!

 

INNO-TDS SLIMMING

 

INNO-TDS SLIMMING novi je i unapređeni mezoterapijski koktel  za tretiranje celulita,  lokalizovanih masnih naslaga i zatezanje kože.
Nova , unapređena formula , kao aktivne sastojke, sadrži  L-Carnitin, Cofein, Silicum, Rutin i Guaranu.

L-Carnitin poznat je po svom blagotvornom dejstvu na ubrzanje metabolizma i sagorevanje masti, ubzava cirkulaciju i pogodno deluje na razgradnju triglicerida. Oslobađanjem slobodnih masnih kiselina iz adipocita blokira novo stvaranje i skladištenje masti u organizmu.

Cofein i Guarana poznato blagotvorno dejstvo ispoljavaju na organizam ubrzavajući cirkulaciju, čime se masti brže sagorevaju.  Na ovaj način ubrzano je uklanjanje toksina, masti i edema.

Silicijum, poznat kao jedan od najjačih stimulatora fibroblasta, umanjuje bol, popravlja izgled kože. Stimuliše sintezu kolagena i elastina, smanjuje vidljivost celulita. Pored ovoga  ima diuretičko dejstvo, povećava kapilarnu čvrstinu, smanjuje njihovu propustljivost, onemogućavajući  dalje nakupljanje toksina i edema.

Rutin  je dokazan kao preparat u snižavanju nivoa lošeg holesterola. Ima ekstremno dobar efekat na zdravlje i funkciju krvnih sudova i arterija, poboljšavajući cirkulaciju krvi.

Ovaj mezoterapijski koktel pogodan je za lečenje svih stadijuma celulita.

 

INNO- PEEL REFRESH MASK

 

INNO-PEEL REFRESH MASK je revolucionarni preparat koji svoju široku primenu nalazi zahvaljujući svom idealnom sastavu. Kao aktivne sastojke sadrži EGF  - faktore rasta koji su naophodni u ravnomernom i brzom zarastanju i obnovi kože , ubrzavajući cirkulaciju, povećavajući broj fibroblasta i time dajući koži elastičnost i mekoću. Hijaluronska kiselina u sastavu Refreh maske kontinuirano stimuliše obnavljanje ćelija, neutrališe oksidativni stres što je ključno u odbrani kože od starenja. Vitamini i minerali, u sastavu ovog preparata,  imaju sinergijsko dejstvo, inhibišu dejstvo slobodnih radikala, podstiču mikrocirkulaciju. INNO-PEEL REFRESH MASK idealan je preparat za primenu nakon mezoterapije , hemijskog pilinga i svih drugih profesionalnih tretmana , dajući brzo i efikasno smirivanje kože, ravnomerno zarastanje i blistav izgled!

 

INNO-DERMA HOT & SLIM

 

Inno-Derma Hot&Slim je termoaktivni rastvor za kozmetički tretman celulita. Može se kombinovati sa Inno-Derma kremama za telo, kako bi poboljšao njihovo dejstvo.
Aktivni sastojci ovog ulja su ekstrakt bršljana, rastavić, ekstrakt ježovine, metil nikotinat.
Indikacija za primenu ovog ulja je  celulit ,a takođe pomaže pri smanjivanju obima i učvršćivanju kože.
Može se početi sa njegovom upotrebom dve nedelje pre početka anticelulit mezoterapije i  nastaviti sa upotrebom nakon svakog tretmana. Svoje blagotvorno dejstvo ispoljava ubrzavajući cirkulaciju na kritičnim regijama, potpomažući otklanjanje toksina.

 

INNO-EXFO T.C.AGE

 

INNO-EXFO T.C.AGE je novi hemijski piling iz INNOAESTHETICS laboratorije. Aktivni sastojci ovog hemijskog pilinga, trihlorsirćetna i salicilna kiselina, idealni su za lečenje ožiljaka od akni , borica oko očiju (takozvanih Crow’s Feet), atrofičnih strija i umerenog fotostarenja. Zahvaljujući blagotvornom dejstvu  salicilne kiseline ovaj piling je pogodan i za masniju kožu i otvorene pore. Ovaj hemijski piling leči, obnavlja kožu, daje ujednačenost tena, regeneriše je. 

 

INNO-EXFO MANDELAGE

 

Novi hemijski piling koji efekat duguje blagotvornoj mandeličnoj kiselini. Pogodan je za tretiranje blagih inflamatornih akni, zahvaljujući keratolitičkom dejstvu mandelične kiseline. Koristi se za tretiranje  blagih dishromija i fotostarenja, dajući ujednačenost tena i obnovu ćelija.  Blag je i površan, koži daje svežinu, mladalački sjaj i izgled.

 

 

Za podmlađivanje lica i tela dostupan je niz različitih intervencija iz oblasti estetske medicine. Ovo uključuje klasičnu mezoterapiju, hemijske pilinge, hijaluronske filere, botulinum toksin, podmlađivanje laserom, plazma terapiju, PRP, dermaroler i trenutno najsavremeniji, atraktivan i efikasan tretman mezonitima. Svaki od njih ima svoje prednosti, kao i nedostatke i rizike.

Metoda aplikovanja niti u kožu lica u cilju njenog zatezanja i podizanja poznata je već duže vreme, a od početka osamdesetih godina prošlog veka postala je široko prihvaćena. Poslednjih godina, nehirurško podmlađivanje lica i tela nitima doživelo je pravu revoluciju usavršavanjem tretmana mezonitima.

Mezoniti su biorazgradiva vlakna koja se plasiraju uz pomoć iglica različite dužine i promera. Implantacija niti u potkožno tkivo ima odličan lifting efekat i popravlja kvalitet i tonus kože do savršenstva. Pored lifting efekta, postiže se i efektna rekonstrukcija volumena u srednjoj i donjoj trećini lica. Postignuti efekat je rezultat mehanizma stimulacije fibroblasta uz pomoć mezobioniti, čime se podstiče povećavanje sinteze kolagena i elastina. Biorazgradnja mezoniti je ključna, jer obezbeđuje resintezu tkiva, bez formiranja fibroze i poremećaja mikrocirkulacije i vaskularizacije tkiva na mestu implantacije.

Prednost ove metode, što je izdvaja od ostalih, jeste minimalna reakcija tkiva i istovremeno delovanje na poboljšanje volumena, kontura lica i tela, kao i drastično poboljšanje kvaliteta kože.

Mezoniti se mogu aplikovati na čelo, obrve, oko očiju, jagodice, obraze, viličnu liniju, podvaljak, vrat, dekolte, nadlakticu, stomak, unutrašnju stranu butine...

Nedavno su se pojavile uvijenespiralne niti sa čvorovima po celoj dužini čime se izaziva jača regenerativna reakcija tkiva, pa su rezultati koji se postižu zaista zadivljujući. Stoga, iako se niti kompletno resorbuju nakon šest meseci, efekti tretmana ostaju u svim regijama u kojima su se niti nalazile i to u trajanju od 9 do 12 meseci, u zavisnosti od godina i individualnih karakteristika pacijenta.

Tokom prve nedelje, instant lifting efekat je posledica edema uzrokovanog mikrotraumom iglicama i reakcijom tkiva na strano telo. Od druge nedelje nakon intervencije biološki efekti počinju da se manifestuju i dovode do progresivnog poboljšanja u narednim mesecima. Korekcija može da se radi svakih 3-6 meseci u cilju pojačanja efekta na tretiranim regijama.

MINIMALNI NEŽELJENI EFEKTI. Tehnika plasiranja mezoniti je jednostavna i nema značajnih neželjenih efekata (izuzev inicijalnog edema i eventualnih hematoma). Period oporavka je minimalan. To je procedura ograničenog rizika od komplikacija, kako u ranom, tako i u kasnom periodu, a rizik od infekcije ne postoji nakon dobro sprovedenih mera asepse.