NOVA DIMENZIJA U INTIMNOM ZDRAVLJU ŽENE - DESIRIAL

Statistike pokazuju da jedna od šest žena pati od suvoće vagine. Vaginalna i/ili vulvarna suvoća može da se javi u bilo kom periodu života žene,bilo da je jatrogena (npr. izotretinoin,triciklični antidepresivi, neuroleptici itd.) ili uzrokovana menopauzom, posebno u odsustvu hormonske supstitucije.

Tokom menopauze, dolazi do smanjenog lučenja estrogena (Fasola E.Angelana F.2010)( Pelegrino R. Barttoleti GA. 2008),što deluje na fibroblaste, i dovodi do progresivne hipotrofije kože sa zaravnanjem dermo-epidermalnog spoja:

Vaginalna mukoza postaje suva (vezivno tkivo je tanje, slabije vaskularizovano i manje hidrirano) kao i koža u celini.

Žlezdane ćelije su slabije ishranjene, postaju atrofične,a njihova funkcija i smanjena i usporena.

Koža gubi svoju elastičnost. Vlakna kolagena i elastina se degenerišu i njihov ukupan broj se smanjuje, fibroblasti postaju hipoaktivni i kolagen tipa III se povećava do nivoa kolagena tipa I.

 

Kao rezultat, koža gubi elastičnost, a suvoća i fragilnost kože se povećavaju. Pad nivoa estrogena  u menopauzi dovodi do hipotrofije „velikih usana“ (labia majora) što je praćeno suvoćom vulve. U potpunosti posvećena intimnom zdravlju žena, DESIRIAL ® otvara nove mogućnosti lečenja u Ginekologiji i Plastičnoj Hirurgiji.

 

VISOK KVALITET  *  POSTOJANOST * DUGOTRAJAN REZULTAT

 

Atrofija i hipotrofija „velikih usana“ (labia majora) čest su nalaz.

 

U korelaciji su sa gubljenjem masne komponente i opštoj hipotrofiji kože i potkožnog masnog tkiva. (lipoatrofija). Ovakav nalaz je posledica genetske predispozicije ili se javlja u početnim fazama post-menopauze.

 

U oba slučaja, labia majora su vrlo male, čak i nepostojeće, nedovoljno štite vulvu koja postaje suvlja, iritirana i tako uzrokuje osećaj neprijatnosti i svraba, posebno pri trenju koje se javlja nošenjem tesne garderobe i pri bavljenju određenim sportovima. (Fasola E., Bernabei G.2009.) (Fasola E. Angelana F.2010) (Mc Gregor JC. 2008).

 

Hipotrofija labia majora se može pojaviti i u ranijem životnom dobu (već oko 37-me godine), kaso posledica konstitucionalne predispozicije, rane menopauze, stila života itd., a u najvećem broju slučajeva, prvi simptomi hipotrofije javljaju kasnije, u proseku oko 46-te godine života žene.

 

Injektovanje cross-linkovane hijaluronske kiseline DESIRIAL®  u derm „velikih usana“ ( labia major), može pomoći u rehidrataciji, biostimulaciji i obnavljanju aktivnosti fibroblasta u cilju održavanja optimalne funkcije genitalnih tkiva žene.

 

DESIRIAL® nudi visoko kvalitetan, dugotrajan tretman u poboljšanju simptoma i korekciju vulvo - vaginalnih anatomskih promena.
DESIRIAL  poboljšava strukturu kože i povećava njenu elastičnost i čvrstinu.