• Predavanje 10.novembar 2018.

  Pozivamo sve naše prijatelje, kolege i saradnike na akreditovano predavanje u hotelu Falkensteiner 10. novembra 2018.

   

  Radujemo se još jednom druženju i usvajanju novih znanja.

  Saznajte više
 • 22. 09. 2018. Beograd.
  Interaktivno predavanje hijaluronski fileri u hotelu hilton

  14. put po redu, 22.09.2018. u hotelu Hilton, Medica Aesthetica je organizovala Master Class u saradnji sa kompanijom Vivacy.

   

  Ugostili smo prof. Ali Mojallala, jednog od vodećih svetskih stručnjaka estetske hirurgije i anti-ageinga.

  Saznajte više
 • UKLONITE NEŽELJENE KILOGRAME I NASLAGE 

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

   

  Saznajte više
 • Uklonite ožiljke! 

  Medica Aisthetica Vam predstavlja najsavremeniji aparat za efikasno uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje celog lica i vrata.

   

  Neinvazivna, sigurna i efikasna kombinacija dokazanog blagotvornog dejstava infracrvene svetlosti i bipolarne radio frekvencije uspešno otklanja ožiljke uz istovremeno podmlađivanje kože.

   

  Zakažite besplatan pregled: 062 633 657

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

ARHIVA LEKARI

 

Estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica  već dugi niz godina kontinuirano organizuje edukacije za lekare od osnivanja pa sve do današnjeg dana. Dugogodišnja tradicija kontinuirane edukacije iz oblasti estetske medicine koja odiše kvalitetom i trend prikazivanja najsavremenijih i najsveobuhvatnijih metoda datira još od 2009. godine.  Od tada težimo da naše lekare informišemo i usavršimo, prenoseći im znanja sa najpoznatijih svetskih kongresa i organizacijom sopstvenih pod pokroviteljstvom našeg centra.

 

Medica Aesthetica je osnivač Antiageing Akademije Srbije (AAAS). Aktivno učestvovanje kompanije u radu akademije se osim redovne i konstantne saradnje u cilju njenog profesionalnog funkcionisanja, ogleda i u organizaciji kontinuirane medicinske edukacije i logističkoj podršci. Na akademiji postoje tri nivoa edukacije - basic (osnovni), advanced (napredni) i professional (profesionalni). Posle završenih edukacija, pohađaoci kurseva ostaju u stalnom kontaktu sa kompanijom i stručnim timom na njenom čelu i to preko "e-learning" edukacionog sistema.

 

Naš centar se moze pohvaliti hiljadama stručnih polaznika iz zemlje, preko 500 lekara iz zemalja regiona i nekoliko lekara iz zemalja čitave Evrope, Amerike i Azije, koji su u našem centru savladali teoretska znanja i praktične veštine.

 

Estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica je bio  domaćin  vodećih stručnjaka iz oblasti estetske medicine. U septembru 2010. godine naš centar dovodi u Beograd Dr Jacque Le Coz, vodećeg stručnjaka iz oblasti mezoterapije sa predavačkim iskustvom koje broji hiljade obučenih polaznika. Već u oktobru iste godine kao pozvani predavač dolazi plastični hirurg  iz Beča Dr Najib Chichakli, koji našoj publici govori o primeni hijaluronskih filera u estetskoj medicini.

 

 

PRVI KONGRES ESTETSKE MEDICINE I ANTIAGINGA u Srbiji održan je pod pokroviteljstvom našeg centra  na Beogradskom sajmu u martu 2011. godine. Ugledni predavači, profesori iz zemlje i inostranstva, lideri u estetskoj medicini bili su prof. dr Žak le Koz,  prof. dr Ljiljana Medenica, ass. dr Momčilo Ristanović, prof. dr Slavica Šiler-Marinković, dr Dušica Blagojević, dr Suzana Kostić i dr Najib Chichakli.

 

Jednodnevni kurs iz medicinskih i hemijskih pilinga održan je septembra 2011. godine, predavač i demonstrator bila je  Mrs Audrey Talayrach iz Francuske.

U oktobru 2012. godine prvi put u srpskoj prestonici pozvani predavač bio je Dr Fernando Buffard Fita, iz Barselone, koji je predstavio novine u savremenim hemijskim pilinzima i primeni dermarolera u estetskoj medicini i kozmetologiji. Saradnja sa uvaženim profesorom i AAAS se nastavila  i, u duhu dobre saradnje, profesor kontinuirano posećuje naš centar i obaveštava naše lekarima o novim svetskim trendovima i tehnikama iz ovih oblasti.

 

Oktobra, 2014. godine  Dr Fernando Buffard Fita, kao naš gost po treći put, je predstavio usavršene formule mezoterapijskih koktela, hemijskih pilinga i preparata za kućnu negu iz laboratorije INNOAESTHETICS.

 

 

 

 

U julu 2013. godine održana je edukacija o savremenim konceptima anti-ageinga, 3D lifting lica, vrata i dekoltea, metodom mezoniti. Poštujući najviše standarde i sopstvenu viziju, predavač na ovoj edukaciji je bio dr Muhamed plastični hirurg iz Londona.

 

U oktobru 2013. godine centar Medica Aesthetica je organizovao edukaciju o hijaluronskim filerima nove generacije sa manitolom i prednostima njihove primene. Bili smo domaćini Prof. dr. Jean Pierre Amsellem, koji je izneo prednosti, protokole i tehnike aplikacije STYLAGE hijalurnoskih filera.

 

U avgustu 2014. godine organizovana je edukacija o savremenom konceptu laserskih intervencija potpuno neinvazivnim laserom nove generacije posebno dizajniranim za upotrebu u estetskoj medicini i kozmetologiji. Pozvani predavač bila je Abigail iz Tal Aviva, Izrael.

 

Estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica se ističe po svojoj multidisclipinarnosti, kvalitetu i stalnoj težnji za usavršavanjem. Svi ovi koncepti i dugogodišnje postojanje omogućili su stvaranje brenda na srpskom tržistu i mnoštvo zadovoljnih pacijenta i lekara.

 

Ovde se naš angažman ne završava, u želji da našim klijentima pružimo kvalitet, komfor i sigurnost, naš edukativni rad se nastavlja.  Proleće 2015. godine nam donosi desetu jubilarnu edukaciju (konferenciju) po veličini, kvalitetu i posećenosti najveću do sada.

 

Medica Aesthetica je 11.oktobra 2015. u hotelu Falkensteiner u Beogradu, organizovala skup o najnovijim formulama i tehnikama u oblasti estetske medicine i mezoterapije. Predavač, uvaženi dermatovenerolog, dr Maria Shirshakova iz Moskve, predstavila je najnovija dostignuća širom sveta cenjene  laboratorije Innoaesthetics. Drugi deo predavanja je bio posvećen predstavljanju kozmetičke linije Obagi, koja  je najcenjenija profesionalana kozmetika u Americi. Brend je predstavila dr Mirjana Ilić, dermatovenerolog iz Beograda. Obagi je sada dostupan i u Srbiji, ekskluzivan distributer je centar Medica Aesthetica. Ova linija ima snažan scintific beckgraund i godine iskustva, koje omogućavaju profesionalnu negu i u kućnim uslovima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edukacija: Savremeni koncept antiageinga, 3D lifting lica, vrata i dekoltea, metodom mezo niti. 

 

Intradermalna aplikacija mezo niti različitih dužina, čime se postižu savršeni efekti zatezanja vrata, podvaljka, vilične linije, podizanja jagodica i obrva i mogućnost lifting celog lica i određenih delova tela.

 

Poštujući najviše standarde i sopstvenu viziju, sarađujemo sa priznatim stručnjacima svetske reputacije. Predavač je dr Alida Harb Raide, estetski hirurg iz Venecuele. Višegodišnje iskustvo i prestižna priznanja predavača doprineće prepoznatljivom kvalitetu koji Centar pruža svim polaznicima.

 

Edukacija obuhvata teoretski i praktični deo.

Teoretski deo: indikacija, kontraindikacija, neželjene reakcije i njihovo rešavanje, tehnike 3D liftinga, kombinacija 3D liftinga sa ostalim procedurama (fileri, PRP, laseri, botulinum toksin)

Praktični deo: rad na pacijentima.

Datum održavanja edukacije:13.07.2013.
Registracija: 9:30
Vreme početka predavanja: 10:00
Koktel i dodela sertifikata: 14:30

Lokacija: Hotel Metropol, Bulevar Kralja Aleksandra 69, Beograd
Kongresna sala: Lavender room

Kotizaciju od 9000 rsd možete izvršiti preko računa
Medica Aesthetica, Banca Intesa 160-317819-32

Edukacija je akreditovana od Lekarske komore Srbije,
za predavače nosi 3 boda, a za slušaoce 2 boda.

Prijava na telefone: 011 24 21 730, 062 633 657
 

 

 

 

Predavanja dr Marine Stolić u Monaku i Skoplju

 

Na jednom od najvećih i najcenjenijih svetskih kongresa posvećenih estetskoj dermatologiji, antiejdžing medicini i estetskoj hirurgiji, AMWC u Monaku (4-6. april 2013), kao predavač je nastu- pila i dr Marina Stolić iz Edukativnog i estetskog centra „Medica Aesthetica”. U svom predavanju „Efikasna mezoterapija celulita popravlja kvalitet života”, dr Stolić je prikazala rezultate koje je imala u tretiranju sva četiri stupnja celulita mezoterapijom na 140 osoba starosti 20-50 godina.

Nekoliko nedelja kasnije, dr Stolić je nastupila i kao predavač na 18. balkanskom kongresu stomatologa u Skoplju, Makedonija (25-28. april), uz učešće brojnih i renomiranih stručnjaka, kako iz oblasti sto- matologije, tako i antiejdžing medicine čije metode postaju sve češća dopuna stomatološkim intervencijama.

Svojim predavanjem „Mekotkivna rekonstrukcija perioralne regije hijaluronskim implantatima” demonstrirala je najefektnije metode aplikacije hijaluronskih implantata u perioralnu regiju, za prikrivanje suviše vidljivih desni prilikom osmeha (gimmy smile), kao i efekat filera u oblikovanju usana i nazolabijalnih bora.
 

 

 

 

 

 

Edukacija - Novine u savremenim hemijskim pilinzima


Uvažene kolege,
Centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju o primeni hemijskih pilinga i dermarolera u estetskoj medicini i kozmetologiji. Predavač je dr Fernando Bouffard Fita iz Španije.Višegodišnje iskustvo i prestižna priznanja predavača doprineće prepoznatljivom kvalitetu koji Centar pruža svim polaznicima.

13.10.2012, Hotel Moskva, Terazije 20, kongresna sala: Balkanska

Vreme početka predavanja 10:00 h
Vreme početka koktela 12h

Teme stručnog sastanka

- Transdermalni put unosa aktivnih supstanci i kolageno indukciona stimulacija dermarolerom
-  Aktivni molekuli u estetskoj dermatologiji i hemijskim pilinzima:glikolna kiselina, hijaluronska kiselina, salicilna kiselina, laktična        

- Kombinacija hemijskih pilinga sa drugim terapijskim metodama. Sinergija i antagonizam.- Priprema koze za hemijski piling u cilju postizanja maksimalnih terapijskih efekata.- Indikacije za primenu hemijskih pilinga ( regeneracija i revitalizacija kože, melazma, heliodermija, pigmentacije, akne, ožiljci od akni )

Broj polaznika je ograničen. Edukacija je akreditovana od Lekarske komore Srbije. Svi polaznici dobijaju sertifikat.

Predavanje je akreditovano kao Stručni sastanak u zdravstvenoj ustanovi i privatnoj praksi
sa predavačem po pozivu po odluci Zdravstvenog saveta broj: 53-02-1379/2011-01, jul 2012,
А-1-2725/12 i za predavače nosi 3 boda a za slušaoce nosi 2 boda.

 

 

 

SVE O HEMIJSKIM PILINZIMA

10. 09.2011, Hotel Continental

 

 

 

 

PRVI KONGRES ESTETSKE MEDICINE I ANTIAGINGA

12. i 13. mart na Beogradskom sajmu u Hali 4.