• ODRŽANO INTERAKTIVNO PREDAVANJE O HIJALURONSKIM FILERIMA U ORGANIZACIJI NAŠEG CENTRA

  Više od 120 lekara i stručnjaka bilo je zainteresovano da u subotu, 1. oktobra čuje reč vrhunskog estetskog hirurga Profesora Ali Mojalala, koji je u Beograd došao sa Univerziteta Lion u Francuskoj.

   

  Saznajte više
 • AKTUELNO
  PREDAVANJE 1. OKTOBAR 2016

  Poštovane kolege,
   

  Veliko nam je zadovoljstvo i čast da Vas pozovemo na izuzetno predavanje, u organizaciji Estetsko-edukativnog centra Medica Aesthetica, koje se održava u Beogradu 1.10.2016. u hotelu Tulip Inn.

   

  Saznajte više
 • Za savršenu liniju bez kompromisa - upoznajte SPM

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

  Saznajte više
 • NOVA DIMENZIJA U INTIMNOM ZDRAVLJU ŽENE - DESIRIAL

  Intimna suvoća se često javlja zbog hormonskog disbalansa koji pokreće narušavanje mehanizma hidratacije.

  Za adekvatnu funkciju sluzokože intimne regije, od presudnog je značaja održavati dobar nivo hidriranosti, kako bi se sprečilo isušivanje i iritacija. Injektovanjem hialuronske kiseline koja upija i zadržava vodu, može se  poboljšati sposobnost zadržavanja vode u vulvo-vaginalnoj regiji.

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

EDUKACIJE ZA DOKTORE MEDICINE I STOMATOLOGIJE

 

Medica Aesthetica je edukativni centar koji radi u saradnji sa Anti-Ageing Akademijom Srbije i drugim prestižnim edukativnim centrima širom sveta.  Specifičnost edukacije je činjenica da lekari na kursevima intenzivno i samostalno rade na pacijentima koje obezbeđuje edukativni centar. Doktori medicine i stomatologije rade u izuzetnim uslovima. Edukacije se odvijaju po sistemu hands on; expert to expert. Maksimalni broj polaznika je 5, čime se postiže potpuna posvećenost polazniku.

Polaznici mogu pohađati edukaciju za primenu:

 

 • MEZOTERAPIJE
 • HIJALURONSKIH  FILERA
 • BOTULINUM TOKSINA
 • HEMIJSKOG PILINGA
 • PRP
 • MEZONITI


Nakon svake edukacije polaznici dobijaju internacionalno priznat sertifikat i stiču pravo na samostalan rad. Polaznici edukacija dobijaju basic, advance i professional nivo edukacije. Svaka edukacija pruža teoretski i praktični deo u skladu sa najvišim standardima struke.

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom teorijskih saznanja i tehnikama rada iz željene oblasti, apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama za primenu, neželjenim efektima i njihovoj sanaciji.

Praktični deo: U okviru praktičnog dela lekari na pacijentima rade samostalno, odnosno nisu samo pasivni posmatrači nego svoje znanje stiču u interaktivnom odnosu. Pre samog kontakta sa pacijentom, polaznici edukacije imaju mogućnost da vežbaju na lutkama i veštačkoj koži.

Doktori polaznici dobijaju edukativni materijal na CD-u.

PRIJAVA ZA EDUKACIJU LEKARA
 • * obavezna polja

Po završetku edukacija polaznici su spremni za samostalni rad, ali ostaju u kontaktu sa svojim mentorom, kao podrška za rešavanje svih nedoumica i dilema. Edukativni centar karakteriše timski nastavak rada sa kolegama koji završe edukacije. Medica Aesthetica ide u korak sa svim najsavremenijim dostignućima iz oblasti estetske medicine i stomatologije, sve ono najbolje iz sveta donosi u Beograd i to prenosi svojim kolegama koji su završili kurs.

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU HIJALURONSKIH  FILERA

 

Hijaluronski fileri predstavljaju sterilne, biorazgradive, visokoelastične, transparentne, istotonične, homogene injekcione implante.

 

Šta edukacija obuhvata?

 

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom primene filera kao hijaluronskog implanta: apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama za primenu hijaluronskog implanta, tehnikama rada-vektorima aplikacije, neželjenim efektima i njihovoj sanaciji.

Praktični deo: U okviru praktičnog dela lekari na pacijentima rade samostalno  primenjujući hijaluronske filere. Oni nisu samo pasivni posmatrači nego svoje znanje stiču u interaktivnom odnosu. Pre samog kontakta sa pacijentom, polaznici edukacije imaju mogućnost da vežbaju na lutkama i veštačkoj koži. Edukativni centar obezbeđuje pacijente-modele na kojima doktori rade.

 

 

Kojim veštinama će ovladati polaznici edukacije?

 

Polaznici edukacije su u mogućnosti da dobiju basic, advance i professional nivo edukacije. Završetkom edukacije ovladaće veštinama upotrebe filera kod korekcije usana, popunjavanja nazo-labijalnih bora, marioneta, glabelarne regije, podočnjaka, regije oko očiju, tzv. crow feet, linearnih bora na čelu, jagodica, obraza, vrata, dekoltea, šaka.

 

Šta se sve može postići hijaluronskim filerima:

 

 • popuniti nazo-labijalne bore
 • marionete
 • povećati i oblikovati ( remodelirati) jagodice
 • popuniti obraze
 • korigovati nos
 • podići vrh nosa
 • popuniti bore na čelu i između obrva
 • popuniti bore na vratu
 • popuniti bore na dekolteu, između grudi
 • popuniti borice oko očiju, tzv. crow feet
 • regeneriše se koža  šaka i šakama se vraća volumen
 • uvećavaju se usne
 • ističu se ivice usana
 • promena oblika usana
 • popunjavaju se bore iznad gornje usne
 • popunjavaju se bore ispod donje usne
 • podmlađuju se ušne resice
 • zateže se vilična linija
 • zateže se podvaljak
 • popunjavaju se ožiljci od akni
 • zateže se koža brade
 • menja se oblik brade i vilice
 • podižu se obrve i zateže se regija slepoočnice

 

Po završetku edukacija polaznici su spremni za samostalni rad, ali ostaju u kontaktu sa svojim mentorom, kao podrška za rešavanje svih nedoumica i dilema. Edukativni centar karakteriše timski nastavak rada sa kolegama koji završe edukacije. Medica Aesthetica ide u korak sa svim najsavremenijim dostignućima iz oblasti estetske medicine i stomatologije, sve ono najbolje iz sveta donosi u Beograd i to prenosi svojim kolegama koji su završili kurs.  

 

 

Koji fileri se upotrebljavaju?

 

Tehnike za upotrebu hijaluronskih filera su mnogobrojne, bez obzira na to koji se brend filera upotrebljava. Trenutno u svetu postoji veliki broj brendova. Kod nas je izbor brendova oskudan, ali ako uzmemo u obzir da očekujemo napredak u ovoj oblasti medicine, sa napretkom će i izbor brendova na našem tržištu biti veći.   

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU MEZOTERAPIJE I LIPOLIZE U OBLASTI ESTETSKE MEDICINE

 

Mezoterapija

 

Šta edukacija obuhvata?

Koncept mezoterapije obuhvata ubrizgavanje aktivnih materija u srednji sloj kože (mezoderm), a u zavisnosti od unetog koktela postižu se različiti efekti i koncept mezoterapije se može primeniti u različitim oblastima medicine, kao što su: dermatologija, reumatologija, stomatologija, estetska, sportska, fizikalna medicina, otorinolaringologija...

 

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa  konceptom primene mezoterapije u oblasti estetske medicine, njihovim apsolutnim i relativnim indikacijama,kontraindikacijama, tehnikama rada, aktivnim supstancama u mezo koktelima, kontraindikacijama, neželjenim efektima i njihovom rešavanju. Uče se  protokoli i recepture za primenu mezoterapije na telu, licu, vratu, dekolteu, šakama i kosi. Stiču se znanja iz oblasti farmakologije vezane za tri osnovne grupe aktivnih suspstanci, a to su: one koje imaju lipolitički efekat, koje imaju uticaj na poboljšanje cirkulacije i treća grupa koja dovodi do stimulacije fibroplasta koji utiče na lučenje kolagena.

 

Mezoterapija - primena za telo:

- za lečenje celulita (sva četiri stadijuma)
- za zatezanje kože stomaka, oko kolena, podvaljka, nadlaktica, butina (naročito unutrašnje strane butina )

 

Mezoterapija - primena na licu, vratu, dekolteu i šakama
- za regeneraciju, revitalizaciju kože na licu, vratu, dekolteu i šakama, čime ona postaje zdravog i mladolikog izgleda, sjajna, jedra, elastična i glatka
- duboka biorevitalizacija za popunjavanje finih bora na licu, vratu, dekolteu i šakama

 

Mezoterapija - protiv gubitka kose kod žena i muškaraca

Rezultati su fantastični.

 

 

Lipoliza

 

Lipoliza podrazumeva ubrizgavanje aktivnih supstanci koje dovode do topljenja lokalizovanih masnih naslaga. Upoznavanje sa teoretskim konceptom za sve oblasti lokalizovanih masnih naslaga – lice, podvaljak, nadlaktice, stomak, bedra, bokovi, kolena, listovi.

 

Praktični deo: obuhavata prvenstveno vežbanje više tehnika iz oblasti estetske mezoterapije na veštačkoj koži, a potom polaznici stečeno znanje primenjuju na pacijentima - modelima. Samostalno vežbaju svaku pojedinačnu veštinu na svojim pacijentima.

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU BOTULINUM TOKSINA

 

Polaznici edukacije su u mogućnosti da dobiju basic, advance i professional nivo edukacije. Završetkom edukacije ovladaće veštinama upotrebe botulinum toksina na licu, vratu, dekolteu. Ovladavaju veštinom primene botulinum toksina u oblasti stomatologije (rešavanje gummy smile, bruksizam...) i kod primarne hiperhidroze.

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU HEMIJSKIH PILINGA

 

Šta edukacija obuhvata?

 

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa savremenim aktivnim supstancama u estetskoj dermatologiji i hemijskim pilinzima. Tu su glikolna kiselina, hijaluronska kiselina, salicilna kiselina, laktična kiselina, mandelična kiselina, kodžik kiselina, retinol, vitamini B,C,E.... Upoznaju se i sa indikacijama (regeneracija i revitalizacija kože, melazma, heliodermija, pigmentacije, akne, ožiljci od akni, itd. ), apsolutnim i relativnim kontraindikacijama za primenu hemijskih pilinga, tehnikama rada, neželjenim efektima i njihovom sanacijom. Pacijentima predočavamo i kombinacije hemijskih pilinga i drugih terapijskih metoda, sinergiju i antagonizam među njima.

Praktični deo: Polaznici rade samostalno na pacijentima, svaku indikaciju ponaosob.

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU  PRP

 

REJUVENACIJA KOŽE FAKTORIMA RASTA IZ PLAZME je tretman koji  koristi potencijal sopstvenog organizma u cilju poboljšanja teksture i tonusa kože. Vidno ublažava bore i tragove na koži poput ožiljaka od akni, te predstavlja pravo rešenje za idealan beauty režim u cilju popravke ukupnog stanja kože. Starenjem koža gubi sposobnost zadržavanja vlage, sinteze hijaluronske kiseline i što je najvažnije, obnove kolagenih vlakana. Stoga  PRP predstavlja najprirodnije rešenje za obnovu svih struktura kože jer stimulacijom resinteze kolagena i pojačavanjem protoka krvi u tretiranim zonama za rezultat daje obnovljenu, jedriju i blistaviju kožu.

Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom teorijskih saznanja i tehnikama rada, apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama za primenu, neželjenim efektima i njihovoj sanaciji. Završetkom edukacije polaznici će  ovladati veštinama upotrebe PRP-a na licu, vratu, dekolteu, vlasištu kose... kao i
mogućnost kombinovanja ove i  drugih terapijskih metoda, sinergiju i antagonizam među njima.

 

Praktični deo: Polaznici rade samostalno na pacijentima, svaku indikaciju ponaosob.

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU MEZONITI

 

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom primene mezoniti, apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama, tehnikama rada-vektorima aplikacije, neželjenim efektima kao I rešavanjem istih.

 

Praktični deo: U okviru praktičnog dela lekari na pacijentima rade samostalno. Edukativni centar obezbeđuje pacijente-modele na kojima doktori rade.

 

Polaznici edukacije će ovladati tehnikom intradermalne aplikacije mezoniti različitih dužina, čime se postižu savršeni efekti zatezanja vrata, podvaljka, vilične linije, podizanja jagodica i obrva i mogućnost liftinga celog lica i određenih delova tela.