• Predavanje 10.novembar 2018.

  Pozivamo sve naše prijatelje, kolege i saradnike na akreditovano predavanje u hotelu Falkensteiner 10. novembra 2018.

   

  Radujemo se još jednom druženju i usvajanju novih znanja.

  Saznajte više
 • 22. 09. 2018. Beograd.
  Interaktivno predavanje hijaluronski fileri u hotelu hilton

  14. put po redu, 22.09.2018. u hotelu Hilton, Medica Aesthetica je organizovala Master Class u saradnji sa kompanijom Vivacy.

   

  Ugostili smo prof. Ali Mojallala, jednog od vodećih svetskih stručnjaka estetske hirurgije i anti-ageinga.

  Saznajte više
 • UKLONITE NEŽELJENE KILOGRAME I NASLAGE 

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

   

  Saznajte više
 • Uklonite ožiljke! 

  Medica Aisthetica Vam predstavlja najsavremeniji aparat za efikasno uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje celog lica i vrata.

   

  Neinvazivna, sigurna i efikasna kombinacija dokazanog blagotvornog dejstava infracrvene svetlosti i bipolarne radio frekvencije uspešno otklanja ožiljke uz istovremeno podmlađivanje kože.

   

  Zakažite besplatan pregled: 062 633 657

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

EDUKACIJE ZA DOKTORE MEDICINE I STOMATOLOGIJE

 

Medica Aesthetica je edukativni centar koji radi u saradnji sa Anti-Ageing Akademijom Srbije i drugim prestižnim edukativnim centrima širom sveta.  Specifičnost edukacije je činjenica da lekari na kursevima intenzivno i samostalno rade na pacijentima koje obezbeđuje edukativni centar. Doktori medicine i stomatologije rade u izuzetnim uslovima. Edukacije se odvijaju po sistemu hands on; expert to expert. Maksimalni broj polaznika je 5, čime se postiže potpuna posvećenost polazniku.

Polaznici mogu pohađati edukaciju za primenu:

 

 • MEZOTERAPIJE
 • HIJALURONSKIH  FILERA
 • BOTULINUM TOKSINA
 • HEMIJSKOG PILINGA
 • PRP
 • MEZONITI


Nakon svake edukacije polaznici dobijaju internacionalno priznat sertifikat i stiču pravo na samostalan rad. Polaznici edukacija dobijaju basic, advance i professional nivo edukacije. Svaka edukacija pruža teoretski i praktični deo u skladu sa najvišim standardima struke.

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom teorijskih saznanja i tehnikama rada iz željene oblasti, apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama za primenu, neželjenim efektima i njihovoj sanaciji.

Praktični deo: U okviru praktičnog dela lekari na pacijentima rade samostalno, odnosno nisu samo pasivni posmatrači nego svoje znanje stiču u interaktivnom odnosu. Pre samog kontakta sa pacijentom, polaznici edukacije imaju mogućnost da vežbaju na lutkama i veštačkoj koži.

Doktori polaznici dobijaju edukativni materijal na CD-u.

PRIJAVA ZA EDUKACIJU LEKARA
 • * obavezna polja

Po završetku edukacija polaznici su spremni za samostalni rad, ali ostaju u kontaktu sa svojim mentorom, kao podrška za rešavanje svih nedoumica i dilema. Edukativni centar karakteriše timski nastavak rada sa kolegama koji završe edukacije. Medica Aesthetica ide u korak sa svim najsavremenijim dostignućima iz oblasti estetske medicine i stomatologije, sve ono najbolje iz sveta donosi u Beograd i to prenosi svojim kolegama koji su završili kurs.

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU HIJALURONSKIH  FILERA

 

Hijaluronski fileri predstavljaju sterilne, biorazgradive, visokoelastične, transparentne, istotonične, homogene injekcione implante.

 

Šta edukacija obuhvata?

 

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom primene filera kao hijaluronskog implanta: apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama za primenu hijaluronskog implanta, tehnikama rada-vektorima aplikacije, neželjenim efektima i njihovoj sanaciji.

Praktični deo: U okviru praktičnog dela lekari na pacijentima rade samostalno  primenjujući hijaluronske filere. Oni nisu samo pasivni posmatrači nego svoje znanje stiču u interaktivnom odnosu. Pre samog kontakta sa pacijentom, polaznici edukacije imaju mogućnost da vežbaju na lutkama i veštačkoj koži. Edukativni centar obezbeđuje pacijente-modele na kojima doktori rade.

 

 

Kojim veštinama će ovladati polaznici edukacije?

 

Polaznici edukacije su u mogućnosti da dobiju basic, advance i professional nivo edukacije. Završetkom edukacije ovladaće veštinama upotrebe filera kod korekcije usana, popunjavanja nazo-labijalnih bora, marioneta, glabelarne regije, podočnjaka, regije oko očiju, tzv. crow feet, linearnih bora na čelu, jagodica, obraza, vrata, dekoltea, šaka.

 

Šta se sve može postići hijaluronskim filerima:

 

 • popuniti nazo-labijalne bore
 • marionete
 • povećati i oblikovati ( remodelirati) jagodice
 • popuniti obraze
 • korigovati nos
 • podići vrh nosa
 • popuniti bore na čelu i između obrva
 • popuniti bore na vratu
 • popuniti bore na dekolteu, između grudi
 • popuniti borice oko očiju, tzv. crow feet
 • regeneriše se koža  šaka i šakama se vraća volumen
 • uvećavaju se usne
 • ističu se ivice usana
 • promena oblika usana
 • popunjavaju se bore iznad gornje usne
 • popunjavaju se bore ispod donje usne
 • podmlađuju se ušne resice
 • zateže se vilična linija
 • zateže se podvaljak
 • popunjavaju se ožiljci od akni
 • zateže se koža brade
 • menja se oblik brade i vilice
 • podižu se obrve i zateže se regija slepoočnice

 

Po završetku edukacija polaznici su spremni za samostalni rad, ali ostaju u kontaktu sa svojim mentorom, kao podrška za rešavanje svih nedoumica i dilema. Edukativni centar karakteriše timski nastavak rada sa kolegama koji završe edukacije. Medica Aesthetica ide u korak sa svim najsavremenijim dostignućima iz oblasti estetske medicine i stomatologije, sve ono najbolje iz sveta donosi u Beograd i to prenosi svojim kolegama koji su završili kurs.  

 

 

Koji fileri se upotrebljavaju?

 

Tehnike za upotrebu hijaluronskih filera su mnogobrojne, bez obzira na to koji se brend filera upotrebljava. Trenutno u svetu postoji veliki broj brendova. Kod nas je izbor brendova oskudan, ali ako uzmemo u obzir da očekujemo napredak u ovoj oblasti medicine, sa napretkom će i izbor brendova na našem tržištu biti veći.   

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU MEZOTERAPIJE I LIPOLIZE U OBLASTI ESTETSKE MEDICINE

 

Mezoterapija

 

Šta edukacija obuhvata?

Koncept mezoterapije obuhvata ubrizgavanje aktivnih materija u srednji sloj kože (mezoderm), a u zavisnosti od unetog koktela postižu se različiti efekti i koncept mezoterapije se može primeniti u različitim oblastima medicine, kao što su: dermatologija, reumatologija, stomatologija, estetska, sportska, fizikalna medicina, otorinolaringologija...

 

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa  konceptom primene mezoterapije u oblasti estetske medicine, njihovim apsolutnim i relativnim indikacijama,kontraindikacijama, tehnikama rada, aktivnim supstancama u mezo koktelima, kontraindikacijama, neželjenim efektima i njihovom rešavanju. Uče se  protokoli i recepture za primenu mezoterapije na telu, licu, vratu, dekolteu, šakama i kosi. Stiču se znanja iz oblasti farmakologije vezane za tri osnovne grupe aktivnih suspstanci, a to su: one koje imaju lipolitički efekat, koje imaju uticaj na poboljšanje cirkulacije i treća grupa koja dovodi do stimulacije fibroplasta koji utiče na lučenje kolagena.

 

Mezoterapija - primena za telo:

- za lečenje celulita (sva četiri stadijuma)
- za zatezanje kože stomaka, oko kolena, podvaljka, nadlaktica, butina (naročito unutrašnje strane butina )

 

Mezoterapija - primena na licu, vratu, dekolteu i šakama
- za regeneraciju, revitalizaciju kože na licu, vratu, dekolteu i šakama, čime ona postaje zdravog i mladolikog izgleda, sjajna, jedra, elastična i glatka
- duboka biorevitalizacija za popunjavanje finih bora na licu, vratu, dekolteu i šakama

 

Mezoterapija - protiv gubitka kose kod žena i muškaraca

Rezultati su fantastični.

 

 

Lipoliza

 

Lipoliza podrazumeva ubrizgavanje aktivnih supstanci koje dovode do topljenja lokalizovanih masnih naslaga. Upoznavanje sa teoretskim konceptom za sve oblasti lokalizovanih masnih naslaga – lice, podvaljak, nadlaktice, stomak, bedra, bokovi, kolena, listovi.

 

Praktični deo: obuhavata prvenstveno vežbanje više tehnika iz oblasti estetske mezoterapije na veštačkoj koži, a potom polaznici stečeno znanje primenjuju na pacijentima - modelima. Samostalno vežbaju svaku pojedinačnu veštinu na svojim pacijentima.

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU BOTULINUM TOKSINA

 

Polaznici edukacije su u mogućnosti da dobiju basic, advance i professional nivo edukacije. Završetkom edukacije ovladaće veštinama upotrebe botulinum toksina na licu, vratu, dekolteu. Ovladavaju veštinom primene botulinum toksina u oblasti stomatologije (rešavanje gummy smile, bruksizam...) i kod primarne hiperhidroze.

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU HEMIJSKIH PILINGA

 

Šta edukacija obuhvata?

 

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa savremenim aktivnim supstancama u estetskoj dermatologiji i hemijskim pilinzima. Tu su glikolna kiselina, hijaluronska kiselina, salicilna kiselina, laktična kiselina, mandelična kiselina, kodžik kiselina, retinol, vitamini B,C,E.... Upoznaju se i sa indikacijama (regeneracija i revitalizacija kože, melazma, heliodermija, pigmentacije, akne, ožiljci od akni, itd. ), apsolutnim i relativnim kontraindikacijama za primenu hemijskih pilinga, tehnikama rada, neželjenim efektima i njihovom sanacijom. Pacijentima predočavamo i kombinacije hemijskih pilinga i drugih terapijskih metoda, sinergiju i antagonizam među njima.

Praktični deo: Polaznici rade samostalno na pacijentima, svaku indikaciju ponaosob.

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU  PRP

 

REJUVENACIJA KOŽE FAKTORIMA RASTA IZ PLAZME je tretman koji  koristi potencijal sopstvenog organizma u cilju poboljšanja teksture i tonusa kože. Vidno ublažava bore i tragove na koži poput ožiljaka od akni, te predstavlja pravo rešenje za idealan beauty režim u cilju popravke ukupnog stanja kože. Starenjem koža gubi sposobnost zadržavanja vlage, sinteze hijaluronske kiseline i što je najvažnije, obnove kolagenih vlakana. Stoga  PRP predstavlja najprirodnije rešenje za obnovu svih struktura kože jer stimulacijom resinteze kolagena i pojačavanjem protoka krvi u tretiranim zonama za rezultat daje obnovljenu, jedriju i blistaviju kožu.

Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom teorijskih saznanja i tehnikama rada, apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama za primenu, neželjenim efektima i njihovoj sanaciji. Završetkom edukacije polaznici će  ovladati veštinama upotrebe PRP-a na licu, vratu, dekolteu, vlasištu kose... kao i
mogućnost kombinovanja ove i  drugih terapijskih metoda, sinergiju i antagonizam među njima.

 

Praktični deo: Polaznici rade samostalno na pacijentima, svaku indikaciju ponaosob.

 

 

 

EDUKACIJA ZA PRIMENU MEZONITI

 

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom primene mezoniti, apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama, tehnikama rada-vektorima aplikacije, neželjenim efektima kao I rešavanjem istih.

 

Praktični deo: U okviru praktičnog dela lekari na pacijentima rade samostalno. Edukativni centar obezbeđuje pacijente-modele na kojima doktori rade.

 

Polaznici edukacije će ovladati tehnikom intradermalne aplikacije mezoniti različitih dužina, čime se postižu savršeni efekti zatezanja vrata, podvaljka, vilične linije, podizanja jagodica i obrva i mogućnost liftinga celog lica i određenih delova tela.