• ODRŽANO INTERAKTIVNO PREDAVANJE O HIJALURONSKIM FILERIMA U ORGANIZACIJI NAŠEG CENTRA

  Više od 120 lekara i stručnjaka bilo je zainteresovano da u subotu, 1. oktobra čuje reč vrhunskog estetskog hirurga Profesora Ali Mojalala, koji je u Beograd došao sa Univerziteta Lion u Francuskoj.

   

  Saznajte više
 • AKTUELNO
  PREDAVANJE 1. OKTOBAR 2016

  Poštovane kolege,
   

  Veliko nam je zadovoljstvo i čast da Vas pozovemo na izuzetno predavanje, u organizaciji Estetsko-edukativnog centra Medica Aesthetica, koje se održava u Beogradu 1.10.2016. u hotelu Tulip Inn.

   

  Saznajte više
 • Za savršenu liniju bez kompromisa - upoznajte SPM

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

  Saznajte više
 • NOVA DIMENZIJA U INTIMNOM ZDRAVLJU ŽENE - DESIRIAL

  Intimna suvoća se često javlja zbog hormonskog disbalansa koji pokreće narušavanje mehanizma hidratacije.

  Za adekvatnu funkciju sluzokože intimne regije, od presudnog je značaja održavati dobar nivo hidriranosti, kako bi se sprečilo isušivanje i iritacija. Injektovanjem hialuronske kiseline koja upija i zadržava vodu, može se  poboljšati sposobnost zadržavanja vode u vulvo-vaginalnoj regiji.

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Vivacy

 

VIVACY® laboratorije su specijalizovane za dizajniranje, proizvodnju i distribuciju proizvoda na bazi hijaluronske kiseline koji se koriste u estetskoj medicini. Strategija kompanije zahteva kreiranje inovativnih rešenja u saradnji sa lekarima i specijalistima sa trzišta estetske medicine širom sveta.

VIVACY® laboratorije su prisutne na medjunarodnom tržištu sa STYLAGE®-- om, sopstvenom linijom dermafilera sa kombinacijom hijaluronske kiseline i antioksidanasa. Zahvaljujući jedinstvenoj IPN tehnologiji, STYLAGE® omogućava dostizanje prirodnih i krajnje sigurnih rezultata u trajanju od 9 do 12 i više meseci.

 

ŠTA JE HIJALURONSKA KISELINA ?

 

Hijaluronska kiselina (HA) je prirodni apsorbujući glikozaminoglikan, najzastupljeniji i osnovni sastojak ljudskog tela (nalazi se u pupčanoj vrpci, očima, sinovijalnoj tečnosti, dermisu, itd). Prirodno je prisutna u dermisu i suštinski je i sastavni deo strukture kože dajući joj hidrataciju, gipkost i tonus. Može se uporediti sa sunđerom zbog sposobnosti da vezuje vodu i zadrži je u dubokim slojevima. Prema tome, uloga hijaluronske kiseline od suštinskog je značaja za održavanje 70 % vode u mladoj koži!

U drugim delovima tela, međutim, njena funkcija je da obezbedi gustinu tečnosti neophodne za apsorpciju (tečnost u zglobovima) i za punjenje šupljina (staklasto telo oka).

Ona je sveprisutni molekul (identičan kod svih vrsta) koji organizam odlično podnosi. Tokom vremena i u zavisnosti od svakog pojedinca, njena koncentracija i kvalitet se smanjuju, kako u dermisu tako i u svim drugim delovima tela gde je prisutna. Hijaluronska kiselina može biti životinjskog porekla (dobija se iz kreste petla) ili rezultat biofermentacije (bakterijska fermentacija). U laboratoriji prolazi malu hemijsku promenu (metod međusobnog povezivanja), tako da je stabilnija i duže zadržava svoje osobine tokom vremena. U stvari rok trajanja nemodifikovane kiseline u ljudskom telu je samo nekoliko dana!
 

 

PRIMENA U MEDICINI

 

Zbog svojih jedinstvenih reoloških svojstava , hijaluronska kiselina je veoma pogodna za primenu u oblasti biomedicine , a posebno u sledećim oblastima:

Kozmetologija - koristi se kao sastojak u kozmetičkim proizvodima zbog njenih hidrantnih svojstava i usporavanja efekta starenja.
Oftalmologija - odobrena je za upotrebu tokom oftalmoloških operacije (npr. transplantacija rožnjače, operacija katarakte, glaukoma, itd) i za zaštitu endotela rožnjače.
Reumatologija - dodaje se u zglobove kolena kako bi se povećala viskoznost sinovijalne tečnosti i tako podmazao zglob.
Estetska medicina - smatra se da je hijaluronska kiselina novi čudesni molekul za remodeliranje volumena kože lica, a posebno za popunjavanje bora .
 
[Vivacy Srbija - Tehnologija]
Inovativna kombinacija čiste, sigurne , savršeno biokompatibilne i resorptivne hijaluronske kiseline i manitola, antioksidanta:

Napredna patentirana tehnologija poput IPN-a (InterPenetrated cross-linked Networks) ili međusobno povezanih mreža koje zajednički prodiru, razvijena od strane VIVACY laboratorija, zasniva se na međusobnoj povezanosti hijaluronske kiseline i prirodnog antioksidanta, manitola koji se dopunjuju. Ova tehnologija omogućava da se dobije proizvod visokog učinka i izuzetne elastičnosti koji dovodi do postizanja rezultata prirodnog izgleda.

Antioksidant manitol u prirodi se nalazi u voću i povrću, smanjuje negativne efekte slobodnih radikala, štiti od degradacije filera i obezbeđuje dugotrajniji efekat terapije. Hijaluronska kiselina u gelu popunjava bore i poravnava površinu kože , dok manitol optimizuje rezultate !

 

 

PREDNOSTI STYLAGE ® PROIZVODA


1. EFIKASNIJE PUNJENJE ↔ Proizvodi pogodni za svaki tip kože i bora.

2. VELIKA LAKOĆA UBRIZGAVANJA ↔ Lake injekcije za sve vrste STYLAGE ® proizvoda ubrizgavaju se finim adaptiranim iglama koje smanjuju traume za svaku indikaciju.

3. PRIRODNI IZGLED KAO REZULTAT

4. PROIZVOD VISOKE REMANENCIJE ↔ Trajanje proizvoda od 9 do 15 meseci * .

* Prosečno trajanje proizvoda zavisi od mnogih faktora kao što su tip kože, oblast ubrizgavanja, starost, načina života pacijenta, tehnika koja je primenjivana pri ubrizgavanju injekcije , itd.