• Predavanje 10.novembar 2018.

  Pozivamo sve naše prijatelje, kolege i saradnike na akreditovano predavanje u hotelu Falkensteiner 10. novembra 2018.

   

  Radujemo se još jednom druženju i usvajanju novih znanja.

  Saznajte više
 • 22. 09. 2018. Beograd.
  Interaktivno predavanje hijaluronski fileri u hotelu hilton

  14. put po redu, 22.09.2018. u hotelu Hilton, Medica Aesthetica je organizovala Master Class u saradnji sa kompanijom Vivacy.

   

  Ugostili smo prof. Ali Mojallala, jednog od vodećih svetskih stručnjaka estetske hirurgije i anti-ageinga.

  Saznajte više
 • UKLONITE NEŽELJENE KILOGRAME I NASLAGE 

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

   

  Saznajte više
 • Uklonite ožiljke! 

  Medica Aisthetica Vam predstavlja najsavremeniji aparat za efikasno uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje celog lica i vrata.

   

  Neinvazivna, sigurna i efikasna kombinacija dokazanog blagotvornog dejstava infracrvene svetlosti i bipolarne radio frekvencije uspešno otklanja ožiljke uz istovremeno podmlađivanje kože.

   

  Zakažite besplatan pregled: 062 633 657

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Vivacy

 

VIVACY® laboratorije su specijalizovane za dizajniranje, proizvodnju i distribuciju proizvoda na bazi hijaluronske kiseline koji se koriste u estetskoj medicini. Strategija kompanije zahteva kreiranje inovativnih rešenja u saradnji sa lekarima i specijalistima sa trzišta estetske medicine širom sveta.

VIVACY® laboratorije su prisutne na medjunarodnom tržištu sa STYLAGE®-- om, sopstvenom linijom dermafilera sa kombinacijom hijaluronske kiseline i antioksidanasa. Zahvaljujući jedinstvenoj IPN tehnologiji, STYLAGE® omogućava dostizanje prirodnih i krajnje sigurnih rezultata u trajanju od 9 do 12 i više meseci.

 

ŠTA JE HIJALURONSKA KISELINA ?

 

Hijaluronska kiselina (HA) je prirodni apsorbujući glikozaminoglikan, najzastupljeniji i osnovni sastojak ljudskog tela (nalazi se u pupčanoj vrpci, očima, sinovijalnoj tečnosti, dermisu, itd). Prirodno je prisutna u dermisu i suštinski je i sastavni deo strukture kože dajući joj hidrataciju, gipkost i tonus. Može se uporediti sa sunđerom zbog sposobnosti da vezuje vodu i zadrži je u dubokim slojevima. Prema tome, uloga hijaluronske kiseline od suštinskog je značaja za održavanje 70 % vode u mladoj koži!

U drugim delovima tela, međutim, njena funkcija je da obezbedi gustinu tečnosti neophodne za apsorpciju (tečnost u zglobovima) i za punjenje šupljina (staklasto telo oka).

Ona je sveprisutni molekul (identičan kod svih vrsta) koji organizam odlično podnosi. Tokom vremena i u zavisnosti od svakog pojedinca, njena koncentracija i kvalitet se smanjuju, kako u dermisu tako i u svim drugim delovima tela gde je prisutna. Hijaluronska kiselina može biti životinjskog porekla (dobija se iz kreste petla) ili rezultat biofermentacije (bakterijska fermentacija). U laboratoriji prolazi malu hemijsku promenu (metod međusobnog povezivanja), tako da je stabilnija i duže zadržava svoje osobine tokom vremena. U stvari rok trajanja nemodifikovane kiseline u ljudskom telu je samo nekoliko dana!
 

 

PRIMENA U MEDICINI

 

Zbog svojih jedinstvenih reoloških svojstava , hijaluronska kiselina je veoma pogodna za primenu u oblasti biomedicine , a posebno u sledećim oblastima:

Kozmetologija - koristi se kao sastojak u kozmetičkim proizvodima zbog njenih hidrantnih svojstava i usporavanja efekta starenja.
Oftalmologija - odobrena je za upotrebu tokom oftalmoloških operacije (npr. transplantacija rožnjače, operacija katarakte, glaukoma, itd) i za zaštitu endotela rožnjače.
Reumatologija - dodaje se u zglobove kolena kako bi se povećala viskoznost sinovijalne tečnosti i tako podmazao zglob.
Estetska medicina - smatra se da je hijaluronska kiselina novi čudesni molekul za remodeliranje volumena kože lica, a posebno za popunjavanje bora .
 
[Vivacy Srbija - Tehnologija]
Inovativna kombinacija čiste, sigurne , savršeno biokompatibilne i resorptivne hijaluronske kiseline i manitola, antioksidanta:

Napredna patentirana tehnologija poput IPN-a (InterPenetrated cross-linked Networks) ili međusobno povezanih mreža koje zajednički prodiru, razvijena od strane VIVACY laboratorija, zasniva se na međusobnoj povezanosti hijaluronske kiseline i prirodnog antioksidanta, manitola koji se dopunjuju. Ova tehnologija omogućava da se dobije proizvod visokog učinka i izuzetne elastičnosti koji dovodi do postizanja rezultata prirodnog izgleda.

Antioksidant manitol u prirodi se nalazi u voću i povrću, smanjuje negativne efekte slobodnih radikala, štiti od degradacije filera i obezbeđuje dugotrajniji efekat terapije. Hijaluronska kiselina u gelu popunjava bore i poravnava površinu kože , dok manitol optimizuje rezultate !

 

 

PREDNOSTI STYLAGE ® PROIZVODA


1. EFIKASNIJE PUNJENJE ↔ Proizvodi pogodni za svaki tip kože i bora.

2. VELIKA LAKOĆA UBRIZGAVANJA ↔ Lake injekcije za sve vrste STYLAGE ® proizvoda ubrizgavaju se finim adaptiranim iglama koje smanjuju traume za svaku indikaciju.

3. PRIRODNI IZGLED KAO REZULTAT

4. PROIZVOD VISOKE REMANENCIJE ↔ Trajanje proizvoda od 9 do 15 meseci * .

* Prosečno trajanje proizvoda zavisi od mnogih faktora kao što su tip kože, oblast ubrizgavanja, starost, načina života pacijenta, tehnika koja je primenjivana pri ubrizgavanju injekcije , itd.