• ODRŽANO INTERAKTIVNO PREDAVANJE O HIJALURONSKIM FILERIMA U ORGANIZACIJI NAŠEG CENTRA

  Više od 120 lekara i stručnjaka bilo je zainteresovano da u subotu, 1. oktobra čuje reč vrhunskog estetskog hirurga Profesora Ali Mojalala, koji je u Beograd došao sa Univerziteta Lion u Francuskoj.

   

  Saznajte više
 • AKTUELNO
  PREDAVANJE 1. OKTOBAR 2016

  Poštovane kolege,
   

  Veliko nam je zadovoljstvo i čast da Vas pozovemo na izuzetno predavanje, u organizaciji Estetsko-edukativnog centra Medica Aesthetica, koje se održava u Beogradu 1.10.2016. u hotelu Tulip Inn.

   

  Saznajte više
 • Za savršenu liniju bez kompromisa - upoznajte SPM

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

  Saznajte više
 • NOVA DIMENZIJA U INTIMNOM ZDRAVLJU ŽENE - DESIRIAL

  Intimna suvoća se često javlja zbog hormonskog disbalansa koji pokreće narušavanje mehanizma hidratacije.

  Za adekvatnu funkciju sluzokože intimne regije, od presudnog je značaja održavati dobar nivo hidriranosti, kako bi se sprečilo isušivanje i iritacija. Injektovanjem hialuronske kiseline koja upija i zadržava vodu, može se  poboljšati sposobnost zadržavanja vode u vulvo-vaginalnoj regiji.

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Dermaroleri


Dermaroler je revolucionarno medicinsko sredstvo koje mikro ubodima pravi put za unos aktivnih supstanci I stimuliše ćelijsku proliferaciju, Ćelisko umnožavanje rezultuje formiranjem novih slojeva elstičnih I fibroznih vlakana kao I stvaranjem novih kapilara tj. bolje ishranjenosti tkiva. Terapija dermarolerom se takože naziva I  Scar Reduction Therapy (SRT) & Collagen Induction Therapy (CIT).

Ožiljcima, borama, strijama i neujednačenoj koži zajednički je – nedostatak kolagena.

Dermaroller stimulira proliferaciju kolagena u fibroblastima, ćelijama  koje su zaslužne za proizvodnju materija neophodnih u zarastanju kože i na taj način podstiče prirodne procese samolečenja i samozaceljivanja kože. Iako je to vrlo složen proces našeg organizma, vrlo ga je jednostavno razumjeti; naš organizam reaguje na prodor  mikro-iglica kao što bi reagovao na sva oštećenja kože. Prodor profesionalnih mikro-iglica nervnim receptorima daje informaciju da je došlo do ozljede kože. Kako su u pitanju vrlo sitne mikro iglice ne dolazi do stvarnog oštećenja tkiva, ali nervi ipak šalju električne impulse koji okidaju početak procesa zarastanja i time pojačane proizvodnje kolagena i elastina. Zadatak fibroblasta je 'migriranje' do tačke gde treba 'zatvoriti ozledu'. Nova, višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova se reakcija tela naziva neokolageneza.

Takođe, ovaj postupak stimuliše endotelijalne ćelije koje pokrivaju naše krvne sudove, posebno kapilare, pa koža biva kvalitetnije snabdevena krvlju, a time I hranjivim materijama i kiseonikom, a ta se reakcija naziva neoangiogeneza.

 

Dermarolerom se prirodno podmlađuje koža I postiže se značajan efekat kod tretiranja:

 

 • Ožiljaka od akni
 • Hronološki I suncem oštećene kože
 • Linija I bora na licu, vratu, dekolteu, nadlanicama..
 • Strija

 

Terapija dermarolerom predstavlja sofisticiranu mikrohirušku proceduru koja stimuliše prirodnu I sigurnu  regeneraciju I reparaciju, stvarajući nežniji, ujednačeniji, zdraviji I mlađi izgled kože

 

Za svakog pacijenta se koristi nov dermaroler. Nije dozvoljena upotreba istog dermarolera za više pacijenata.

 

Tretman nije bolan jer se koristi površni anestetik. Odmah nakon tretmana može se javiti crvenilo tretirane regije koje prolazi u narednih 1-2h.  Nije neophodno odlagati poslovne I socijalne obaveze nakon ovog  tretmana.

 

Ovaj teretman se ne preporučuje osobama obolelih od karcinoma kože, herpes simplexa, koji su primali hemoterapiju, radioterapiju kože, koji su pod terapijom kortikosteroida  ili imaju sklonost pojavljivanja keloida.

 

Plan o broju potrebnih tretmana kao I o nezi posle tretmana lekar individualno dogovara sa pacijentom.