• Predavanje 10.novembar 2018.

  Pozivamo sve naše prijatelje, kolege i saradnike na akreditovano predavanje u hotelu Falkensteiner 10. novembra 2018.

   

  Radujemo se još jednom druženju i usvajanju novih znanja.

  Saznajte više
 • 22. 09. 2018. Beograd.
  Interaktivno predavanje hijaluronski fileri u hotelu hilton

  14. put po redu, 22.09.2018. u hotelu Hilton, Medica Aesthetica je organizovala Master Class u saradnji sa kompanijom Vivacy.

   

  Ugostili smo prof. Ali Mojallala, jednog od vodećih svetskih stručnjaka estetske hirurgije i anti-ageinga.

  Saznajte više
 • UKLONITE NEŽELJENE KILOGRAME I NASLAGE 

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

   

  Saznajte više
 • Uklonite ožiljke! 

  Medica Aisthetica Vam predstavlja najsavremeniji aparat za efikasno uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje celog lica i vrata.

   

  Neinvazivna, sigurna i efikasna kombinacija dokazanog blagotvornog dejstava infracrvene svetlosti i bipolarne radio frekvencije uspešno otklanja ožiljke uz istovremeno podmlađivanje kože.

   

  Zakažite besplatan pregled: 062 633 657

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Dermaroleri


Dermaroler je revolucionarno medicinsko sredstvo koje mikro ubodima pravi put za unos aktivnih supstanci I stimuliše ćelijsku proliferaciju, Ćelisko umnožavanje rezultuje formiranjem novih slojeva elstičnih I fibroznih vlakana kao I stvaranjem novih kapilara tj. bolje ishranjenosti tkiva. Terapija dermarolerom se takože naziva I  Scar Reduction Therapy (SRT) & Collagen Induction Therapy (CIT).

Ožiljcima, borama, strijama i neujednačenoj koži zajednički je – nedostatak kolagena.

Dermaroller stimulira proliferaciju kolagena u fibroblastima, ćelijama  koje su zaslužne za proizvodnju materija neophodnih u zarastanju kože i na taj način podstiče prirodne procese samolečenja i samozaceljivanja kože. Iako je to vrlo složen proces našeg organizma, vrlo ga je jednostavno razumjeti; naš organizam reaguje na prodor  mikro-iglica kao što bi reagovao na sva oštećenja kože. Prodor profesionalnih mikro-iglica nervnim receptorima daje informaciju da je došlo do ozljede kože. Kako su u pitanju vrlo sitne mikro iglice ne dolazi do stvarnog oštećenja tkiva, ali nervi ipak šalju električne impulse koji okidaju početak procesa zarastanja i time pojačane proizvodnje kolagena i elastina. Zadatak fibroblasta je 'migriranje' do tačke gde treba 'zatvoriti ozledu'. Nova, višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova se reakcija tela naziva neokolageneza.

Takođe, ovaj postupak stimuliše endotelijalne ćelije koje pokrivaju naše krvne sudove, posebno kapilare, pa koža biva kvalitetnije snabdevena krvlju, a time I hranjivim materijama i kiseonikom, a ta se reakcija naziva neoangiogeneza.

 

Dermarolerom se prirodno podmlađuje koža I postiže se značajan efekat kod tretiranja:

 

 • Ožiljaka od akni
 • Hronološki I suncem oštećene kože
 • Linija I bora na licu, vratu, dekolteu, nadlanicama..
 • Strija

 

Terapija dermarolerom predstavlja sofisticiranu mikrohirušku proceduru koja stimuliše prirodnu I sigurnu  regeneraciju I reparaciju, stvarajući nežniji, ujednačeniji, zdraviji I mlađi izgled kože

 

Za svakog pacijenta se koristi nov dermaroler. Nije dozvoljena upotreba istog dermarolera za više pacijenata.

 

Tretman nije bolan jer se koristi površni anestetik. Odmah nakon tretmana može se javiti crvenilo tretirane regije koje prolazi u narednih 1-2h.  Nije neophodno odlagati poslovne I socijalne obaveze nakon ovog  tretmana.

 

Ovaj teretman se ne preporučuje osobama obolelih od karcinoma kože, herpes simplexa, koji su primali hemoterapiju, radioterapiju kože, koji su pod terapijom kortikosteroida  ili imaju sklonost pojavljivanja keloida.

 

Plan o broju potrebnih tretmana kao I o nezi posle tretmana lekar individualno dogovara sa pacijentom.