• ODRŽANO INTERAKTIVNO PREDAVANJE O HIJALURONSKIM FILERIMA U ORGANIZACIJI NAŠEG CENTRA

  Više od 120 lekara i stručnjaka bilo je zainteresovano da u subotu, 1. oktobra čuje reč vrhunskog estetskog hirurga Profesora Ali Mojalala, koji je u Beograd došao sa Univerziteta Lion u Francuskoj.

   

  Saznajte više
 • AKTUELNO
  PREDAVANJE 1. OKTOBAR 2016

  Poštovane kolege,
   

  Veliko nam je zadovoljstvo i čast da Vas pozovemo na izuzetno predavanje, u organizaciji Estetsko-edukativnog centra Medica Aesthetica, koje se održava u Beogradu 1.10.2016. u hotelu Tulip Inn.

   

  Saznajte više
 • Za savršenu liniju bez kompromisa - upoznajte SPM

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

  Saznajte više
 • NOVA DIMENZIJA U INTIMNOM ZDRAVLJU ŽENE - DESIRIAL

  Intimna suvoća se često javlja zbog hormonskog disbalansa koji pokreće narušavanje mehanizma hidratacije.

  Za adekvatnu funkciju sluzokože intimne regije, od presudnog je značaja održavati dobar nivo hidriranosti, kako bi se sprečilo isušivanje i iritacija. Injektovanjem hialuronske kiseline koja upija i zadržava vodu, može se  poboljšati sposobnost zadržavanja vode u vulvo-vaginalnoj regiji.

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Hemijski pilinzi

 

Hemijski piling je terapijska procedura sa veoma širokom paletom indikacija. Koristi se od davnina. Poboljšavaju funkciju kože, umiruju zapaljenske procese, koža se manje masti i podstiču se dublje strukture kože na regeneraciju. Hemijski piling svojim dejstvom aktivira ćelijsku migraciju i ubrzava rekonstrukciju dermisa i tkiva epidermisa, aktivira mikrocirkulaciju, obezbeđujući presudne mikronutritiente na pogođene oblasti.

 

INNO-PEEL opseg proizvoda, je napravljen nakon obimnog ispitivanja sastojaka kako bi se dobila odgovarajuća kombinacija za tretiranje različitih patologija kože. Profesionalna upotreba Inno-peel proizvoda dovodi do kontrolisane hemijske povrede površnog sloja kože, što doprinosi kompletnoj regeneraciji gornjeg sloja kože. Sa ovim ćelijskim preokretom, postiže se poboljšan izgled kože, smanjenje broja bora i pigmentnih dishromija, i doprinosi osveženom izgledu tretirane kože.

 

Zato se, pored određenih kožnih problema, koriste i u podmlađivanju kože. Efikasan je u terapiji finih linija i bora, proširenih pora, fotooštećene kože, fleka od sunca, ožiljaka, keratoza. Nezaobilazan je deo terapije akni i ožiljaka od akni. Pored lica, tretiraju se i ruke, posebno šake, predeo dekoltea, ramena i leđa. Profesionalac odlučuje koji će se tip pilinga koristiti, koliko tretmana, sa kojim vremenskim rasponom. Piling je veoma efikasna dermatološka procedura, ali uvek treba da znate koje rezultate da očekujete. Koža posle pilinga zahteva negu i nanošenje hidrantnih krema. Izuzetno retko se javljaju komplikacije. Posle pilinga može se javiti peckanje, blago crvenilo, napetost i osetljivost kože. Simptomi nestaju posle nekoliko sati, a kod jakih pilinga mogu trajati i nekoliko dana. Ovi simptomi postepeno iščezavaju tokom narednih 7 dana. Potom se javlja mlada , zdrava koža i značajno poboljšan ten.

 

Hemijski piling je najbrža i najefikasnija metoda koja se koristi u lečenju svih tipova akni, izuzev Acnae conglobata. Primenom samo jednog pilinga skraćuje se vreme lečenja akni za 3-5 meseci u poređenju sa klasičnim medicinskim metodama lečenja.