• Predavanje 10.novembar 2018.

  Pozivamo sve naše prijatelje, kolege i saradnike na akreditovano predavanje u hotelu Falkensteiner 10. novembra 2018.

   

  Radujemo se još jednom druženju i usvajanju novih znanja.

  Saznajte više
 • 22. 09. 2018. Beograd.
  Interaktivno predavanje hijaluronski fileri u hotelu hilton

  14. put po redu, 22.09.2018. u hotelu Hilton, Medica Aesthetica je organizovala Master Class u saradnji sa kompanijom Vivacy.

   

  Ugostili smo prof. Ali Mojallala, jednog od vodećih svetskih stručnjaka estetske hirurgije i anti-ageinga.

  Saznajte više
 • UKLONITE NEŽELJENE KILOGRAME I NASLAGE 

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

   

  Saznajte više
 • Uklonite ožiljke! 

  Medica Aisthetica Vam predstavlja najsavremeniji aparat za efikasno uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje celog lica i vrata.

   

  Neinvazivna, sigurna i efikasna kombinacija dokazanog blagotvornog dejstava infracrvene svetlosti i bipolarne radio frekvencije uspešno otklanja ožiljke uz istovremeno podmlađivanje kože.

   

  Zakažite besplatan pregled: 062 633 657

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Epilacija celog tela

 

Svako od nas se našao u situaciji koja zahteva glatku i nežnu kožu, a tada obično počnemo da mučimo sebe istim pitanjem:
„Kako da se rešim ovih dosadnih malja?“

 

Postoji mnogo načina za to, od epilatora do traka sa voskom, brijača, hemijske depilacije. Ovo su najjednostavniji i najjeftiniji načini, ali takođe i najproblematičniji. Efekat ovih metoda nije trajan, nakon svakog tretmana malje ojačaju, često urastaju i dolazi do folikulitisa. Osim toga, upotreba hemijskih depilatora može dovesti do alergijskih reakcija kože. Ovo je mnogima poznata situacija, zar ne?

 

Trajno uklanjanje malja može se postići samo putem destrukcije folikula dlake, odnosno pomoću epilacije. Laserska epilacija je najefikasniji, potpuno bezbedan metod za uklanjanje neželjenih malja i istovremeno metod koji ima trajni efekat.

 

 

Šta je suština laserske epilacije i koje su njene prednosti?

 

Tokom laserske epilacije emitovanu lasersku svetlost apsorbuje pigment koji se nalazi u korenu dlake i folikulu, a svetlosna energija se transformiše u toplotnu energiju koja dovodi do uništavanja korena i folikula dlake. Na ovaj način laserski zrak deluje selektivno na strukture dlake, bez oštećivanja okolne kože.

 

 

Koje su osnovne prednosti laserske epilacije?

 

Trajan efekat nakon kompletnog tretmana epilacije;
Smanjena mogućnost iritacije, alergijskih reakcija ili infektivnog folikulitisa;
Laserska svetlost doprinosi bržem i efikasnijem delovanju na postojeće upalne procese;
Isključena je mogućnost povratne reakcije kože, vezane za stimulaciju rasta dlaka;
Nema neželjenih reakcija kože u tretiranoj zoni.

 

 

Za koga je pogodna ovakva vrsta tretmana?

 

Za muškarce i žene svih tipova kože.

 

 

Koje zone mogu biti tretirane?

 

Svi delovi tela mogu biti podvrgnuti laserskoj epilaciji – praktično nema ograničenja kada su u pitanju zone koje se mogu tretirati.

 

 

Koliko tretmana je neophodno?

 

Broj tretmana je individualan i zavisi od brojnih faktora: strukture dlake, zone koja se tretira, starosne dobi, hormonske slike, upotrebe lekova, itd. Obično je potrebno oko 7 tretmana za zone na telu i oko 10 za zone na licu. Ukoliko je hormonska slika stabilna, dobar kozmetički efekat epilacije traje od nekoliko meseci do više godina.

 

 

Zašto je potrebno uraditi više tretmana?

 

Razlikuju se tri faze rasta dlake. Tokom prve – aktivne faze, koren dlake koji se formira u folikulu je u procesu rasta. Tokom druge – faze mirovanja, dlaka je u stabilnom stanju. Tokom treće faze – faze opadanja dlake, koren dlake ne postoji a folikul dlake je slepljeni skup ćelija. Laserska svetlost trajno uništava dlake koje su u aktivnoj fazi razvoja u vreme izvođenja tretmana. To je nekih 10-15% od svih malja koje se nalaze u tretiranom području. Kada su u pitanju ostale dlake, njihov rast se samo odlaže, ali se one ne uništavaju trajno. Upravo zbog ovoga se uz pomoć samo jednog tretmana ne postiže trajan efekat, već je potreban niz tretmana.

 

 

Koliki je interval između tretmana?

 

Tretmani laserske epilacije obavljaju se na tri do pet nedelja (u proseku na mesec dana), sa razmacima između tretmana.

 

 

Da li dlake trajno prestaju da rastu nakon ovog tretmana?

 

Ne postoji epilacija koju ćete uraditi jednom, a čiji će efekti trajati zauvek. Nakon laserskog tretmana uništene su samo dlake koje su u fazi aktivnog rasta, ali u našoj koži i dalje postoje ćelije koje su u rudimentarnoj fazi i iz kojih počinje nov razvoj i rast dlake u drugom vremenskom periodu. Malje na našoj koži su u stalnom procesu regeneracije.

 

 

Koliko traje jedan laserski tretman?

 

Trajanje tretmana zavisi najviše od zone koja se tretira. Izuzetno jaki laseri mogu da rade na povećanoj frekvenciji oslobođenih impulsa, koja ubrzava trajanje tretmana i štedi vreme pacijenta. Na primer, epilacija brade i pazuha traje oko 5-10 minuta, bikini zone u proseku 20-30 minuta, a celih nogu sat i po.

 

 

Šta bi trebalo očekivati od kompletnog laserskog tretmana?

 

Malje ne otpadaju odmah nakon tretmana. Opadanje je vidljivo kroz 10-14 dana nakon epilacije. Deo bulbusa dlaka izumire, a ostali delovi atrofiraju već posle prvog tretmana. Ovo se jasno vidi kroz proređivanje broja korena dlake, usporen rast i opadanje.

 

 

Kako bi trebalo pripremiti zonu koja će biti epilirana?

 

Nipošto ne bi trebalo uklanjati malje voskom ili nekom drugom mehaničkom metodom dve do tri nedelje pre laserskog tretmana. Međutim, neposredno pre samog tretmana malje bi trebalo ukloniti brijačem, depilacionom kremom, ili ih treba iseći tako da budu blizu nivoa kože. Ovo je neophodno kako bi se smanjio osećaj nelagodnosti tokom tretmana.

 

Kakav je osećaj tokom tretmana?

 

Tretmani se odvijaju brzo i praktično su bezbolni. Važna prednost Centra Medica Aesthetica je postojanje sistema za hlađenje koji sprečava zagrevanje kože, što značajno smanjuje osećaj bola tokom tretmana. Nakon tretmana je primetno blago crvenilo, ali ono nestaje 5-10 minuta nakon tretmana.

 

 

Da li je potrebno koristiti dodatna kozmetička sredstva?

 

Uz upotrebu savremenih laserskih uređaja koje koristimo u Centru Medica Aesthetica nema potrebe za dodatnim korišćenjem krema ili nekih drugih kozmetičkih preparata koji podižu cenu tretmana. Takođe je veoma važno imati na umu da se koža ne oštećuje, bez obzira na to koja zona se tretira.

 

 

Koje vrste uređaja za lasersku epilaciju postoje?

 

U Centru Medica Aesthetica radimo sa laserima poslednje generacije – Fotona Nd:YAG i Q-switched laserima. Svaki od ovih laserskih sistema ima svoje prednosti i primenu u zavisnosti od tipa dlake.

 

 

Šta je tipično za lasersku epilaciju uz pomoć Nd:YAG lasera?

 

 • Izuzetno dejstvo na tamne i debele malje;
 • Talasna dužina od 1064 nm;
 • Koža može biti izložena suncu 24 časa nakon treetmana;
 • Može se raditi u bilo koje godišnje doba.

 

 

Kako se procenjuje koji bi lasEr trebalo koristiti?

 

Nakon temeljne konsultacije sa našim lekarima, procenjuje se koji laser bi trebalo upotrebiti kako bi tretman bio efektivan, jer je svaki pacijent poseban i ima sopstvene individualne karakteristike.