• ODRŽANO INTERAKTIVNO PREDAVANJE O HIJALURONSKIM FILERIMA U ORGANIZACIJI NAŠEG CENTRA

  Više od 120 lekara i stručnjaka bilo je zainteresovano da u subotu, 1. oktobra čuje reč vrhunskog estetskog hirurga Profesora Ali Mojalala, koji je u Beograd došao sa Univerziteta Lion u Francuskoj.

   

  Saznajte više
 • AKTUELNO
  PREDAVANJE 1. OKTOBAR 2016

  Poštovane kolege,
   

  Veliko nam je zadovoljstvo i čast da Vas pozovemo na izuzetno predavanje, u organizaciji Estetsko-edukativnog centra Medica Aesthetica, koje se održava u Beogradu 1.10.2016. u hotelu Tulip Inn.

   

  Saznajte više
 • Za savršenu liniju bez kompromisa - upoznajte SPM

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

  Saznajte više
 • NOVA DIMENZIJA U INTIMNOM ZDRAVLJU ŽENE - DESIRIAL

  Intimna suvoća se često javlja zbog hormonskog disbalansa koji pokreće narušavanje mehanizma hidratacije.

  Za adekvatnu funkciju sluzokože intimne regije, od presudnog je značaja održavati dobar nivo hidriranosti, kako bi se sprečilo isušivanje i iritacija. Injektovanjem hialuronske kiseline koja upija i zadržava vodu, može se  poboljšati sposobnost zadržavanja vode u vulvo-vaginalnoj regiji.

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Obeskličavanje inflamiranih regija lica i tela (bubuljice, akne)

 

Šta su akne?

 

Akne predstavljaju oboljenje masnih folikula koje najčešće počinje u pubertetu, ali je vidljivo i u kasnijem periodu života. Primećuje se pojačano lučenje lojnih žlezda, akumulacija i zadržavanje epitelnih ćelija na početnom otvoru žlezde, što dovodi do njenog zapušavanja i formiranja takozvanih komedona. Do upale dolazi pod dejstvom bakterija koje se nalaze u oštećenim područjima.

 

Gde se akne javljaju?

 

Akne najčešće zahvataju takozvane seboreične predele lica, vrata, gornjeg dela leđa i grudi.

 

Koje su postojeće metode tretiranja akni?

 

Tradicionalno medicinsko rešenje u ovom slučaju je antibiotska terapija – lokalna i opšta, retinoidi (derivati A-vitamina), hormonska terapija, dermoabrazija uz pomoć pilinga, fototerapija, itd. Sve ove metode dovode do pojačane osetljivosti kože, a do efekta dolazi polako. Najnoviju i najsavremeniju tehnologiju za tretman akni predstavlja Nd:YAG laser.

 

Kako Nd:YAG laser utiče na oštećenu kožu?

 

Lasersko svetlosno zračenje se putem fotohemijske reakcije transformiše u toplotnu energiju. Zagrevanje derme dovodi do stimulacije procesa inter-reakcije i regeneracije kože. Cirkulacija krvi se povećava i poboljšava ishranjivanje kože. Ovo dovodi do povećanja lokalnog imuniteta i regulacije funkcije lojnih žlezda.

 

Kakav je osećaj tokom tretmana?

 

Tretman je ugodan i prijatan. Nakon njega koža je topla i tipične ružičaste boje koja je prisutna otprilike 10-15 minuta.

 

Za koga su pogodni ovi tretmani?

 

Nema nikakvih ograničenja – ovi tretmani su pogodni za mlade i odrasle, muškarce i žene.

 

Koliko dugo traje tretman?

 

Trajanje tretmana je oko 20 do 30 minuta.

 

Koliko tretmana je potrebno?

 

Kako bi se obezbedio dobar rezultat neophodno je obaviti niz od 5-6 tretmana u intervalima od 2-3 nedelje, a nakon toga se preporučuju tretmani za održavanje, u zavisnosti od individualnog stanja kože.

 

Kakav rezultat se može očekivati nakon tretmana?

 

Zahvaljujući svom snažnom anti-bakterijskom i anti-upalnom delovanju laserska svetlost omogućava smirivanje, normalizaciju mašćenja kože i poboljšanje elastičnosti i tonusa kože.  Laserski tretmani ne oštećuju kožu, niti ostavljaju bilo kakve tragove.

 

Da li je potrebno obaviti i neke druge tretmane?

 

Tretman akni je kompleksan i ponekad dug proces. Za dugotrajnije i kompletnije rešenje problema akni i kože sklone aknama primenjuju se individualni tretmani u Medica Aesthetica, zajedno sa dermatološkim konsultacijama. Ovo uključuje laserske tretmane kombinovane sa medicinskom kozmetikom.