• Predavanje 10.novembar 2018.

  Pozivamo sve naše prijatelje, kolege i saradnike na akreditovano predavanje u hotelu Falkensteiner 10. novembra 2018.

   

  Radujemo se još jednom druženju i usvajanju novih znanja.

  Saznajte više
 • 22. 09. 2018. Beograd.
  Interaktivno predavanje hijaluronski fileri u hotelu hilton

  14. put po redu, 22.09.2018. u hotelu Hilton, Medica Aesthetica je organizovala Master Class u saradnji sa kompanijom Vivacy.

   

  Ugostili smo prof. Ali Mojallala, jednog od vodećih svetskih stručnjaka estetske hirurgije i anti-ageinga.

  Saznajte više
 • UKLONITE NEŽELJENE KILOGRAME I NASLAGE 

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

   

  Saznajte više
 • Uklonite ožiljke! 

  Medica Aisthetica Vam predstavlja najsavremeniji aparat za efikasno uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje celog lica i vrata.

   

  Neinvazivna, sigurna i efikasna kombinacija dokazanog blagotvornog dejstava infracrvene svetlosti i bipolarne radio frekvencije uspešno otklanja ožiljke uz istovremeno podmlađivanje kože.

   

  Zakažite besplatan pregled: 062 633 657

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Obeskličavanje inflamiranih regija lica i tela (bubuljice, akne)

 

Šta su akne?

 

Akne predstavljaju oboljenje masnih folikula koje najčešće počinje u pubertetu, ali je vidljivo i u kasnijem periodu života. Primećuje se pojačano lučenje lojnih žlezda, akumulacija i zadržavanje epitelnih ćelija na početnom otvoru žlezde, što dovodi do njenog zapušavanja i formiranja takozvanih komedona. Do upale dolazi pod dejstvom bakterija koje se nalaze u oštećenim područjima.

 

Gde se akne javljaju?

 

Akne najčešće zahvataju takozvane seboreične predele lica, vrata, gornjeg dela leđa i grudi.

 

Koje su postojeće metode tretiranja akni?

 

Tradicionalno medicinsko rešenje u ovom slučaju je antibiotska terapija – lokalna i opšta, retinoidi (derivati A-vitamina), hormonska terapija, dermoabrazija uz pomoć pilinga, fototerapija, itd. Sve ove metode dovode do pojačane osetljivosti kože, a do efekta dolazi polako. Najnoviju i najsavremeniju tehnologiju za tretman akni predstavlja Nd:YAG laser.

 

Kako Nd:YAG laser utiče na oštećenu kožu?

 

Lasersko svetlosno zračenje se putem fotohemijske reakcije transformiše u toplotnu energiju. Zagrevanje derme dovodi do stimulacije procesa inter-reakcije i regeneracije kože. Cirkulacija krvi se povećava i poboljšava ishranjivanje kože. Ovo dovodi do povećanja lokalnog imuniteta i regulacije funkcije lojnih žlezda.

 

Kakav je osećaj tokom tretmana?

 

Tretman je ugodan i prijatan. Nakon njega koža je topla i tipične ružičaste boje koja je prisutna otprilike 10-15 minuta.

 

Za koga su pogodni ovi tretmani?

 

Nema nikakvih ograničenja – ovi tretmani su pogodni za mlade i odrasle, muškarce i žene.

 

Koliko dugo traje tretman?

 

Trajanje tretmana je oko 20 do 30 minuta.

 

Koliko tretmana je potrebno?

 

Kako bi se obezbedio dobar rezultat neophodno je obaviti niz od 5-6 tretmana u intervalima od 2-3 nedelje, a nakon toga se preporučuju tretmani za održavanje, u zavisnosti od individualnog stanja kože.

 

Kakav rezultat se može očekivati nakon tretmana?

 

Zahvaljujući svom snažnom anti-bakterijskom i anti-upalnom delovanju laserska svetlost omogućava smirivanje, normalizaciju mašćenja kože i poboljšanje elastičnosti i tonusa kože.  Laserski tretmani ne oštećuju kožu, niti ostavljaju bilo kakve tragove.

 

Da li je potrebno obaviti i neke druge tretmane?

 

Tretman akni je kompleksan i ponekad dug proces. Za dugotrajnije i kompletnije rešenje problema akni i kože sklone aknama primenjuju se individualni tretmani u Medica Aesthetica, zajedno sa dermatološkim konsultacijama. Ovo uključuje laserske tretmane kombinovane sa medicinskom kozmetikom.