• ODRŽANO INTERAKTIVNO PREDAVANJE O HIJALURONSKIM FILERIMA U ORGANIZACIJI NAŠEG CENTRA

  Više od 120 lekara i stručnjaka bilo je zainteresovano da u subotu, 1. oktobra čuje reč vrhunskog estetskog hirurga Profesora Ali Mojalala, koji je u Beograd došao sa Univerziteta Lion u Francuskoj.

   

  Saznajte više
 • AKTUELNO
  PREDAVANJE 1. OKTOBAR 2016

  Poštovane kolege,
   

  Veliko nam je zadovoljstvo i čast da Vas pozovemo na izuzetno predavanje, u organizaciji Estetsko-edukativnog centra Medica Aesthetica, koje se održava u Beogradu 1.10.2016. u hotelu Tulip Inn.

   

  Saznajte više
 • Za savršenu liniju bez kompromisa - upoznajte SPM

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

  Saznajte više
 • NOVA DIMENZIJA U INTIMNOM ZDRAVLJU ŽENE - DESIRIAL

  Intimna suvoća se često javlja zbog hormonskog disbalansa koji pokreće narušavanje mehanizma hidratacije.

  Za adekvatnu funkciju sluzokože intimne regije, od presudnog je značaja održavati dobar nivo hidriranosti, kako bi se sprečilo isušivanje i iritacija. Injektovanjem hialuronske kiseline koja upija i zadržava vodu, može se  poboljšati sposobnost zadržavanja vode u vulvo-vaginalnoj regiji.

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Uklanjanje hiperpigmentacija, bradavica i hiperkeratoza

 

HIPERPIGMENTACIJE (FLEKICE)

 

Hiperpigmentacije su kožne promene nastale kao posledica pojačanog stvaranja pigmenta melanina na pojedinim delovima kože. Najčešće govorimo o Melasmi (Chloasmi) i Solarnom Lentigu.

 

Melasma je hiperpigmentacija ograničena uglavnom na lice. Okidači mogu biti trudnoća, klimakterijum, pojačan uticaj estrogena, bolesti jetre.

 

Lentigo Solaris se karakteriše pojavom ograničenih hiperpigmentacija na koži izloženoj suncu. Promene nastaju usled hronične izloženosti UV zracima i to najčešce na licu, šakama i podlakticama.

 

 

KERATOZE (KERATOSIS SOLARIS, KERATOSIS ACTINICA)

 

Keratoze su česte kožne promene kod osoba starijeg životnog doba koje nastaju kao posledica hroničnog dejstva UV zraka. Obično su multiple i rasporedjene u predelu lica, grudi, ledja i stomaka. U početka su to obično okrugle, ovalne promene, hrapave na dodir, žućkasto-braonkaste boje. Vremenom od mekših prelaze u tvrde, tamno prebojene promene, veličine od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara. Poželjno ih je uklanjati dok su manje jer imaju tendenciju širenja.

 

Obe navedene promene uspešno uklanjamo hirurškim erbijumskim laserom. Procedura je brza i bezbolna. Na mestu intervencije se stvara diskretna krastica koja nakon nekoliko dana otpada. Nekad je potrebno ponoviti intervenciju nakon nekoliko nedelja radi postizanja boljih rezultata.