• Predavanje 10.novembar 2018.

  Pozivamo sve naše prijatelje, kolege i saradnike na akreditovano predavanje u hotelu Falkensteiner 10. novembra 2018.

   

  Radujemo se još jednom druženju i usvajanju novih znanja.

  Saznajte više
 • 22. 09. 2018. Beograd.
  Interaktivno predavanje hijaluronski fileri u hotelu hilton

  14. put po redu, 22.09.2018. u hotelu Hilton, Medica Aesthetica je organizovala Master Class u saradnji sa kompanijom Vivacy.

   

  Ugostili smo prof. Ali Mojallala, jednog od vodećih svetskih stručnjaka estetske hirurgije i anti-ageinga.

  Saznajte više
 • UKLONITE NEŽELJENE KILOGRAME I NASLAGE 

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

   

  Saznajte više
 • Uklonite ožiljke! 

  Medica Aisthetica Vam predstavlja najsavremeniji aparat za efikasno uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje celog lica i vrata.

   

  Neinvazivna, sigurna i efikasna kombinacija dokazanog blagotvornog dejstava infracrvene svetlosti i bipolarne radio frekvencije uspešno otklanja ožiljke uz istovremeno podmlađivanje kože.

   

  Zakažite besplatan pregled: 062 633 657

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Uklanjanje hiperpigmentacija, bradavica i hiperkeratoza

 

HIPERPIGMENTACIJE (FLEKICE)

 

Hiperpigmentacije su kožne promene nastale kao posledica pojačanog stvaranja pigmenta melanina na pojedinim delovima kože. Najčešće govorimo o Melasmi (Chloasmi) i Solarnom Lentigu.

 

Melasma je hiperpigmentacija ograničena uglavnom na lice. Okidači mogu biti trudnoća, klimakterijum, pojačan uticaj estrogena, bolesti jetre.

 

Lentigo Solaris se karakteriše pojavom ograničenih hiperpigmentacija na koži izloženoj suncu. Promene nastaju usled hronične izloženosti UV zracima i to najčešce na licu, šakama i podlakticama.

 

 

KERATOZE (KERATOSIS SOLARIS, KERATOSIS ACTINICA)

 

Keratoze su česte kožne promene kod osoba starijeg životnog doba koje nastaju kao posledica hroničnog dejstva UV zraka. Obično su multiple i rasporedjene u predelu lica, grudi, ledja i stomaka. U početka su to obično okrugle, ovalne promene, hrapave na dodir, žućkasto-braonkaste boje. Vremenom od mekših prelaze u tvrde, tamno prebojene promene, veličine od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara. Poželjno ih je uklanjati dok su manje jer imaju tendenciju širenja.

 

Obe navedene promene uspešno uklanjamo hirurškim erbijumskim laserom. Procedura je brza i bezbolna. Na mestu intervencije se stvara diskretna krastica koja nakon nekoliko dana otpada. Nekad je potrebno ponoviti intervenciju nakon nekoliko nedelja radi postizanja boljih rezultata.