• Predavanje 10.novembar 2018.

  Pozivamo sve naše prijatelje, kolege i saradnike na akreditovano predavanje u hotelu Falkensteiner 10. novembra 2018.

   

  Radujemo se još jednom druženju i usvajanju novih znanja.

  Saznajte više
 • 22. 09. 2018. Beograd.
  Interaktivno predavanje hijaluronski fileri u hotelu hilton

  14. put po redu, 22.09.2018. u hotelu Hilton, Medica Aesthetica je organizovala Master Class u saradnji sa kompanijom Vivacy.

   

  Ugostili smo prof. Ali Mojallala, jednog od vodećih svetskih stručnjaka estetske hirurgije i anti-ageinga.

  Saznajte više
 • UKLONITE NEŽELJENE KILOGRAME I NASLAGE 

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

   

  Saznajte više
 • Uklonite ožiljke! 

  Medica Aisthetica Vam predstavlja najsavremeniji aparat za efikasno uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje celog lica i vrata.

   

  Neinvazivna, sigurna i efikasna kombinacija dokazanog blagotvornog dejstava infracrvene svetlosti i bipolarne radio frekvencije uspešno otklanja ožiljke uz istovremeno podmlađivanje kože.

   

  Zakažite besplatan pregled: 062 633 657

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Uklanjanje kapilara sa lica i tela

 

Šta su promene krvnih sudova kože?

 

Promene krvnih sudova kože su male kapilarne ili venske mreže na nosu, obrazima, bradi i malformacije krvnih sudova donjih ekstremiteta i drugih delova tela, uz vrlo jasno razlikovanje subdermalnih i intradermalnih vena, crvenih i plavičastih kapilarnih mreža.

 

 

Koji su uzroci takvih promena kože?

 

To su obično nasledne predispozicije, oboljenja kardiovaskularnog sistema, traumatske ili slične posledice operacija. Osim prethodno navedenog, varikozna oboljenja koja prate trudnoću i porođaj predstavljaju glavne faktore za nastajanje promena krvnih sudova kože stopala.

 

 

Koje su postojeće metode za uklanjanje krvnih sudova?

 

Tradicionalne metode su ograničene na postupak elektrokoagulacije, skleroterapiju i hirurško uklanjanje vena i drugih krvnih sudova. Sve ove metode imaju serijski suštinske nedostatke kao što su nastajanje hiperpigmentacija, hipopigmentacija (nestanak pigmenta kože), alergijske reakcije na ubrizgane lekove prilikom skleroterapije.

Najefektivniju metodu za tretiranje krvnih sudova omogućavaju takozvani Nd:YAG laseri. Emisija ovog tipa lasera omogućava da se efikasno tretiraju prošireni kapilari, zvezdasti hemangiomi i male dermalne venske mreže i to bez oštećivanja drugih struktura.

 

 

Šta je procedura laserskog uklanjanja krvnih sudova?

 

Terapeutski uticaj lasera zasnovan je na jedinstvenoj osobini laserske svetlosti da inter-reaguje sa tretiranim tkivom. Laserskim uklanjanjem neestetskih krvnih sudova, upotrebom jedinstvene tehnologije 1064nm Nd:YAG lasera, emituju se svetlosni impulsi, čiju energiju upija hemoglobin u krvi. Energija se transformiše u toplotnu koja dovodi do koagulacije krvi i specifičnog „zavarivanja“ zidova neželjenih krvnih sudova. Ovo rezultira uklanjanjem krvnih sudova, a krvotok se preusmerava na vene koje se nalaze duboko ispod površine kože.

 

 

Koji krvni sudovi mogu biti tretirani Nd:YAG laserom?

 

To su golim okom vidljivi, odvojeni ili mrežasti kapilari tela i lica, paukolike vene prečnika do 1,5 mm, vene na nogama prečnika 1-3 mm, urođeni ili stečeni hemangiomi, itd.

 

 

Kakav je osećaj tokom tretmana?

 

Najčešće pacijenti karakterišu ovaj osećaj kao blagi ubod iglom. Poseban sistem za hlađenje smanjuje neprijatan osećaj i sprečava zagrevanje zdrave kože.

 

 

Koliko tretman traje?

 

Trajanje tretmana zavisi od broja i gustine tretiranih krvnih sudova. Na primer, u slučaju zvezdastog hemangioma tretman traje nekoliko sekundi.  Ovo nije slučaj kada je u pitanju tretman većeg broja kapilara na donjim ekstremitetima, za šta je potrebno više vremena.

 

 

Koliko je tretmana potrebno uraditi?

 

Broj tretmana zavisi od tipa, boje, konfiguracije i broja krvnih sudova. Često je do dva tretmana dovoljno da se postigne rezultat, pri čemu se drugi tretman obavlja najkasnije 3 do 4 nedelje nakon prvog tretmana. U slučajevima gde više krvnih sudova formira kapilarnu mrežu moguće je da će biti potrebna više od 2 tretmana. Međutim, vidljivo smanjenje kapilara primetno je posle svakog pojedinačnog tretmana.

 

 

Kada se vide rezultati tretmana?

 

Svaka osoba poseduje individualne karakteristike. Kod tretiranja uobičajenih slučajeva pojedinačnog krvnog suda (na primer na nozdrvi) ili onih koji su zvezdastog oblika, krvni sudovi nestaju u periodu od 2-3 nedelje. Kod većeg broja krvnih sudova rezultat dolazi postepeno sa svakim sledećim tretmanom.

 

 

Da li postoje posledice nakon ovakvog tretmana?

 

Odmah nakon procedure, na tretiranoj zoni se dan ili dva primećuje blago crvenilo sa neznatnim otokom. Sam krvni sud  potamni nakon tretmana i za 2-3 do 4 nedelje se resorbuje iz organizma i nestaje. Nakon tretmana obavezno se mora koristiti krema sa zaštitnim faktorom, naročito tokom toplijeg dela godine, kako bi se izbegla hiperpigmentacija. Korektivna šminka može se nanositi na tretiranu zonu.

 

 

Da li se krvni sudovi i zvezdaste strukture vremenom ponovo pojavljuju?

 

Tretirani krvni sudovi se ne pojavljuju ponovo, ali ukoliko postoji predispozicija, moguće je da će se pojaviti novi krvni sud oko tretirane zone. Ovi krvni sudovi takođe mogu biti tretirani.