• Predavanje 10.novembar 2018.

  Pozivamo sve naše prijatelje, kolege i saradnike na akreditovano predavanje u hotelu Falkensteiner 10. novembra 2018.

   

  Radujemo se još jednom druženju i usvajanju novih znanja.

  Saznajte više
 • 22. 09. 2018. Beograd.
  Interaktivno predavanje hijaluronski fileri u hotelu hilton

  14. put po redu, 22.09.2018. u hotelu Hilton, Medica Aesthetica je organizovala Master Class u saradnji sa kompanijom Vivacy.

   

  Ugostili smo prof. Ali Mojallala, jednog od vodećih svetskih stručnjaka estetske hirurgije i anti-ageinga.

  Saznajte više
 • UKLONITE NEŽELJENE KILOGRAME I NASLAGE 

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

   

  Saznajte više
 • Uklonite ožiljke! 

  Medica Aisthetica Vam predstavlja najsavremeniji aparat za efikasno uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje celog lica i vrata.

   

  Neinvazivna, sigurna i efikasna kombinacija dokazanog blagotvornog dejstava infracrvene svetlosti i bipolarne radio frekvencije uspešno otklanja ožiljke uz istovremeno podmlađivanje kože.

   

  Zakažite besplatan pregled: 062 633 657

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Mezoterapija i lipoliza

 

Reč MEZOTERAPIJA potiče od grčkih reči mesos  što znači srednji, i terapeia (θεραπεία),  tj. medicinski tretman. Mezoterapija je nastala u Francuskoj 1952., a razvio ju je Dr Michael Pistor. Dr Pistor je imao za cilj da ubrizga malu količinu medikamenta, samo nekoliko puta, tačno u odgovarajuće mesto. Procedura je zvanično priznata od strane francuske “Académie de Medecine" 1987. godine i stavljena na spisak medicinskih procedura finansiranih od strane zdravstvenog fonda Francuske.

Mezoterapija može biti:

 • invazivna kada se radi iglicama
 • neinvazivna – mezoporacija


Mezoterapija je medicinski postupak u kojem se veoma male količine farmaceutskih proizvoda, vitamina, minerala i aminokiselina ubrizgavaju u mezoderm (srednji sloj kože) . U zavisnosti od toga koje aktivne materije koristimo, postižemo različite rezultate.  Aktivne materije se mogu ubrizgavati u kožu tankim iglicama ili se mogu unositi uz pomoć aparata. Kokteli se određuju po strogo poznatim i svetski priznatim protokolima, uzimajući u obzir stanje koje se tretira, mesto i efekat koji se želi postići. To znači da se za svakog klijenta priprema poseban izbor koktela i šema lečenja, a to zavisi od mišljenja lekara formiranog posle opsežnog razgovora i uvida u zdravstvenu istoriju klijenta. Mezoterapija se može primeniti na lice, vrat, dekolte, šake i na sve ostale regije tela. Postupak uključuje višestruke mikroinjekcije u lokaliziovanim područjima kako bi se postigli maksimalni rezultati. Potrebno je ubrizgati male količine tačno određenih aktivnih supstanci u lokalizovana područja. Postupak traje 20-30 minuta uz minimalane neudobnosti.

 

Mezoterapija je nehiruška alternativa za mršavljenje i preoblikovanje tela (body sculpting). Postupak je dokazano delotvoran i za podmlađivanje lica i vrata, kao i za lečenje određenih vrsta gubitka kose. Mezoterapija je sigurna i uspešna metoda, primenjuje se u  mnogim zemljama Evrope i Amerike već godinama unazad.

 

Mezoterapija - primena za telo

- za lečenje celulita (sva četiri stadijuma);
- za zatezanje kože stomaka, oko kolena, podvaljka, nadlaktica, butina (naročito unutrašnje strane butina).

 

Mezoterapija - primena na licu, vratu, dekolteu i šakama

- za regeneraciju, revitalizaciju kože na licu, vratu, dekolteu i šakama koja potom postaje sjajna, jedra, elastična i glatka;
- duboka biorevitalizacija za popunjavanje finih bora na licu, vratu, dekolteu i šakama.
 

Mezoterapija - protiv gubitka kose kod žena i muškaraca

Rezultati su fantastični.

 

Efekti mezoterapije su lokalni i sistemski te doprinose opštem poboljšanju stanja organizma i podmlađenosti.

 

Šta očekivati tokom tretmana mezoterapijom i kako izgleda tretman?

 

Nakon opsežnog razgovora, analize medicinske istorije pacijenta, analize laboratorijskih nalaza i detaljnog sistematskog pregleda, pristupa se sprovođenju isplaniranog i prilagođenog programa lečenja. Jasno se definišu i označavaju problematični delovi tela, koji se zatim dezinfikuju i premažu lokalnim anestetikom. Nakon 10 minuta pristupa se injiciranju koktela tačno određene količine na određenu dubinu kože. Mikro-injekcije su relativno bezbolne. Efekti su vidljivi već posle 3 do 4 tretmana, ali za dugotrajan efekat je potrebno uraditi od 6 do 10 tretmana, a onda mesečno održavati stanje.

 

 

 

 

 

 

LIPOLIZA

 

Šta je lipoliza?

 

Svakodnevni smo svedoci rasta broja gojaznih ljudi. Postoje i oni koji su uspešni u usvajanju pravilnih dijetetsko-higijenskih režima ishrane, čija želja da budu zdravi, vitki i lepi je dovoljno snažna da uspevaju da istraju do željenog cilja, tj. uspevaju da svoju težinu dovedu do idealne. Međutim, neretko smo svedoci da iako neko postigne gubitak kilograma i željenu težinu, na kritičnim regijama ipak ostaju masne naslage koje ruše ideal harmonične, neodoljive figure. Najčešći problem u ženskoj populaciji su kukovi, bedra, stomak i ruke, dok je kod muškaraca u najvećem broju slučajeva kritična regija stomak. Veliki obim stomaka (nije samo estetski problem nego je i pitanje zdravlja, jer je direktno povezan sa visokim zdravstvenim rizikom) je u direktoj proporciji sa rizikom od nastanka kardiovaskularnih bolesti.

 

Kako izgleda tretman lipolizom?

 

Lipolitički koktel se unosi u masno tkivo tankim iglicama, koji potom narednih mesec dana topi masne naslage. Na mestu uboda javlja se blago crvenilo i osećaj svraba u narednih dan ili dva. Može se javiti i neka modrica koja prolazi za par dana. Tokom narednih mesec dana od momenta ubrizgavanja lipolitičkog koktela neophodno je da se pacijent pridržava zdrave ishrane i da ne konzumira alkohol.

 

Kako lipoliza deluje i kakve rezultate mogu da očekujem?

 

Lipolizu možemo nazvati „nehirurška liposukcija“ jer deluje lokalno na sličan način kao hirurgija - odstranjuje lokalni problem, tj. odstranjuje lokalne masne naslage. Tako se kroz seriju tretmana od 2-6 dobija efekat skidanja masnih naslaga sa željenog mesta, zahvaljujući supstancama koje dovode da destrukcije masnih ćelija. To znači da se lipolizom smanjuje broj masnih ćelija, što je izuzetno bitno jer zato ne dolazi do yo-yo efekta vraćanja kilograma. Treba naglasiti da kod obične dijete bez lipolize ne dolazi do smanjenja broja ćelija nego se one samo smanjuju dok mršavimo, tj. one se „ispumpaju“, a dobro nam je poznato koliko lako mogu ponovo da se „napumpaju“. U toku mesec dana obim se može smanjiti od 5- 10 cm. Tretman lipolize se ponavlja na 2-6 nedelja 2-6 puta.

 

Šta se u masno tkivo ubrizgava, ima li negativnih efekata?

 

Aktivne supstance se ubrizgavaju direktno u masno tkivo, one sinergično deluju na topljenje masnih naslaga na sledeći način:

 

 • Tope zid masne ćelije i oslobađaju masne kapljice (masne kiseline);
 • Hidrolizuju masne kiseline i čine ih rastvorljivim u tečnoj sredini;
 • Masne kiseline van masnih ćelija su signal da makrofazi ( čistači našeg organizma) ubrzano dolaze na mesto delovanja i odnose masne kiseline u jetru gde se dalje metabolišu.

 

Kontraindikacija za primenu lipolize su trudnoća, dojenje, aktivne maligne i autoimune bolesti, infektivna stanja.
Pre tretmana uradi se, detaljan sistematski pregled i razgovor sa pacijentom radi pravljenja individualno prilagođenog režima lečenja i postizanja najboljeg efekta.