• Predavanje 10.novembar 2018.

  Pozivamo sve naše prijatelje, kolege i saradnike na akreditovano predavanje u hotelu Falkensteiner 10. novembra 2018.

   

  Radujemo se još jednom druženju i usvajanju novih znanja.

  Saznajte više
 • 22. 09. 2018. Beograd.
  Interaktivno predavanje hijaluronski fileri u hotelu hilton

  14. put po redu, 22.09.2018. u hotelu Hilton, Medica Aesthetica je organizovala Master Class u saradnji sa kompanijom Vivacy.

   

  Ugostili smo prof. Ali Mojallala, jednog od vodećih svetskih stručnjaka estetske hirurgije i anti-ageinga.

  Saznajte više
 • UKLONITE NEŽELJENE KILOGRAME I NASLAGE 

  SPM - Sukcesivna vakumska masaža - Prvenstveno služi razbijanju i lečenju celulita svih stadijuma.

   

  Ova metoda, namenjena je damama koje su odlučne u nameri da njihova lepota zasija punim sjajem.

   

  Saznajte više
 • Uklonite ožiljke! 

  Medica Aisthetica Vam predstavlja najsavremeniji aparat za efikasno uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje celog lica i vrata.

   

  Neinvazivna, sigurna i efikasna kombinacija dokazanog blagotvornog dejstava infracrvene svetlosti i bipolarne radio frekvencije uspešno otklanja ožiljke uz istovremeno podmlađivanje kože.

   

  Zakažite besplatan pregled: 062 633 657

  Saznajte više
 • Edukacija laboratorije Innoaestehtics

  Uvažene kolege, estetsko-edukativni centar Medica Aesthetica Vas poziva na edukaciju laboratorije Innoaestehtics, koja je jedan od vodećih brendova na polju estetske medicine.

   

  11.oktobra, u Beogradu, dr Maria Shirshakova predstaviće Vam usavršene formule mezoterapijskih koktela. Sa velikom radošću očekujemo Vaš dolazak.

   

  Saznajte više

Terapija strija


Strije predstavljaju linearne atrofije kože, lako prepoznatljive ružičaste ili beličaste, smežurane linije na pojedinim delovima našeg tela. Mogu se javiti na bilo kom delu tela, najčešće su to butine, stomak, leđa, ruke ili grudi. Nastaju usled ubrzanog rastezanja kože do koga najčešće dolazi zbog naglog rasta, prekomerne težine ili u trudnoći. Češće se javljaju kod osoba ženskog pola. Oko 60-70% kod ženskog pola i 40-50% kod muškog pola.


Strije su do sada bile skoro nerešiv problem u medicini. Međutim, u današnje vreme tretiranjem strija pojedinačnim ili kombinovanjem više različitih metoda mogu se postići zadovoljavajući rezultati. Tretmani koje nudimo u Estetsko-edukativnom centru Medica Aesthetica za tretiranje ove kompleksne problematike su multidisciplinarani a rezultati trajni. Strije u našem centru možete tretirati:

 

 

 • Hemijskim pilingom
 • Frakcionisanom laserskom terapijom
 • Kolagen indukcionom terapijom (dermaroler)
 • Mezoterapijom
 • PRP – faktorima rasta iz plazme bogate trombocitimaHEMIJSKI PILING ZA STRIJE


Jedan od načina na koji se strije mogu tretirati jeste upotreba hemijskog pilinga. Hemijski piling je terapijska procedura sa veoma širokom paletom indikacija. Hemijski piling svojim dejstvom aktivira ćelijsku migraciju i ubrzava rekonstrukciju dermisa i tkiva epidermisa, aktivira mikrocirkulaciju, obezbeđujući presudne mikronutritiente za pogođene oblasti. INNO-EXFO opseg proizvoda, je napravljen nakon obimnog ispitivanja sastojaka kako bi se dobila odgovarajuća kombinacija za tretiranje strija. Profesionalna upotreba proizvoda dovodi do kontrolisane hemijske povrede površnog sloja kože, što doprinosi kompletnoj regeneraciji gornjeg sloja kože.


Hemijski piling koji preporučujemo je preparat INNOAESTHETICS laboratorije INNO-EXFO T.C. Age koji prouzrokuje kontrolisanu hemijsku mikroeksfolijaciju na bazi TCA i Salicilne kiseline. Mikroeksfolijacija pospešuje sintezu novog kolagena i ubrzava regeneraciju kože. Tretman traje 20 – 30 minuta, za vreme tretmana pacijent se izlaže minimalnom diskomforu. Nakon tretmana na tretiranoj regiji se pojavljuje crvenilo koje se povlači unutar par sati. U periodu od 2 do 3 dana nakon tretmana očekuje se eksfolijacija tretirane regije. Vreme koje je potrebno da protekne između tretmana je 2 do 3 nedelje. Sam tretman je neophodno ponoviti tri puta. U periodu između tretmana se preporučuje UV protekcija.


 

FRAKCIONISANO LASERKO UKLANJANJE STRIJA


Drugi način na koji se strije mogu tretirati je lasersko uklanjanje. Frakcionisana laserska tehnologija Er:YAG laserom omogućava osim uklanjanja strija i istovremeno postizanje lifting efekta i uklanjanje plitkih bora.


Laserski zrak maksimalno precizno skida površni oštećeni sloj kože, a istovremeno  vrši stimulaciju  dubljih slojeva derma te na tretiranoj koži dolazi do sinteze potpuno novih kolagenih vlakana. Laserski snop u koži ciljano deluje na kolagena vlakna i fibroblaste u potkoži izazivajući njihovu stimulaciju i proliferaciju. Stimulisani fibroblasti za 7 dana počinju proizvodnju novog kolagena čiji vrhunac se dostiže 21. dana, a puni efekat same stimulacije proizvodnje kolagena nastupa za 3 meseca.


Tretman ovim laserom je minimalno invazivna metoda, a tokom samog tretmana se oseća samo blago peckanje. Na koži se prave mikroskopske ranice što za rezultat ima obnavljanje površinskog sloja kože i stimulaciju sinteze novog kolagena u dubljim slojevima. Tretman traje 30-60 minuta i praćen je manje ili vise intenzivnim crvenilom koje je prolazno i smiruje se u naredna 24 sata. Nakon tretmana lekar na kožu nanosi masku sa faktorima rasta ili antibiotsku mast i savetuje pacijentu dalju kućnu negu. Za postizanje optimalnih rezultata preporučuju se 4 do 6 tretmana  u intervalima koje lekar u datom slučaju predloži. U periodu između dva tretmana ne preporučuje se sunčanje tretirane regije.


Rezultati su savršeni - dolazi do eliminacije strija uz istovremeno zatezanje tretirane zone. Potom koža izgleda glatko, elastično i jedro.
Terapija Er:YAG laserom je bezbedna, efikasna, bezbolna i najbolja terapija za uklanjanje strija - apsolutni hit u svetu.


KOLAGEN INDUKCIONA TERAPIJA STRIJA (DERMAROLER)


Još jedan vid terapije strija koji nudimo u Estetsko-edukativnom centru Medica Aesthetica jeste tretiranje strija kolagen indukcionom terapijom uz upotrebu dermarolera.


Dermaroler je revolucionarno medicinsko sredstvo koje mikro ubodima pravi put za unos aktivnih supstanci i stimuliše ćelijsku proliferaciju. Ćelisko umnožavanje rezultuje formiranjem novih slojeva elastičnih i fibroznih vlakana kao i stvaranjem novih kapilara tj. bolje ishranjenosti tkiva.
Dermaroler je specijalno dizajniran da pospeši regeneraciju sintezom kolagena. Dermaroler stimuliše proliferaciju kolagena u fibroblastima, ćelijama  koje su zaslužne za proizvodnju materija neophodnih u zarastanju kože i na taj način podstiče prirodne procese samolečenja i samozaceljivanja kože. Iako je to vrlo složen proces našeg organizma, vrlo ga je jednostavno razumeti. Naš organizam reaguje na prodor  mikro-iglica kao što bi reagovao na sva oštećenja kože. Prodor profesionalnih mikro-iglica nervnim receptorima daje informaciju da je došlo do povrede kože. Kako su u pitanju vrlo sitne mikro-iglice ne dolazi do stvarnog oštećenja tkiva, ali nervi ipak šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačane proizvodnje kolagena i elastina. Zadatak fibroblasta je “migriranje” do tačke gde treba “zatvoriti povredu”. Nova, višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija organizma se naziva neokolageneza.


Takođe, ovaj postupak stimuliše endotelijalne ćelije koje pokrivaju naše krvne sudove, posebno kapilare, pa koža biva kvalitetnije snabdevena krvlju, a time i hranjivim materijama i kiseonikom. Ova reakcija organizma se naziva neoangiogeneza.


U svrhe tretiranja strija preporučujemo upotrebu dermarolera dužine iglica od 1.5 mm u kombinaciji sa INNO-EXFO Refresh maskom bogatom epidermalnim faktorima rasta, hijaluronskom kiselinom i drugim nutritijentima. Masku je neophodno nežno umasirati, kružnim pokretima dok koža potpuno ne upije. Ovim tretmanom na strije delujemo na dva nivoa, kolagenom indukcijom i obnavljanjem epiderma hranljivim materijama. Nakon tretmana lekar daje savet o kućnoj nezi u zavisnosti od tipa kože pacijenta.


Terapija dermarolerom predstavlja sofisticiranu mikrohirušku proceduru koja stimuliše prirodnu i sigurnu  regeneraciju i reparaciju. Za svakog pacijenta se koristi nov dermaroler. Nije dozvoljena upotreba istog dermarolera za više pacijenata. Tretman nije bolan jer se koristi površni anestetik. Odmah nakon tretmana može se javiti crvenilo tretirane regije koje prolazi u narednih 1 - 2 h.  Nije neophodno odlagati poslovne i socijalne obaveze nakon ovog  tretmana.MEZOTERAPIJA ZA STRIJE


Strije se, osim gore nevedenih tretmana, mogu tretirati i mezoterapijom. Mezoterapija je medicinski postupak kojim se veoma male količine farmaceutskih proizvoda, vitamina, minerala i aminokiselina ubrizgavaju u mezoderm (srednji sloj kože) . U zavisnosti od toga koje aktivne materije koristimo, postižemo različite rezultate. Aktivne materije se mogu ubrizgavati u kožu tankim iglicama ili se mogu unositi uz pomoć aparata. Kokteli se određuju po strogo poznatim i svetski priznatim protokolima, uzimajući u obzir stanje koje se tretira, mesto i efekat koji se želi postići. To znači da se za svakog klijenta priprema poseban izbor koktela i plan lečenja, što zavisi od mišljenja lekara formiranog posle opsežnog razgovora i uvida u zdravstvenu istoriju klijenta.


Ovom metodom uz pomoć finih iglica otvaramo puteve za ulazak hranljivih materija iz mezoterapijskog koktela koje potenciraju regeneraciju. Preparat koji preporučujemo je iz INNOAESTHETICS linije, INNO-TDS Tracer, koji u svom sastavu sadrži oligoelemente kao što su silicijum, magnezijum, mangan, cink i bakar. Koktel deluje na taj način što normalizuje i poboljšava celularni metabolizam i istovremeno  povećavajući antioksidativni kapacitet ćelija. U ovoj kombinaciji ubrizgani mezoterapijski koktel snažno stimuliše ćelije vezivnog tkiva kože na produkciju kolagena i elastina, esencijalnih potpornih vlakana.


Postupak uključuje višestruke mikroinjekcije u lokaliziovanim područjima kako bi se postigli maksimalni rezultati. Potrebno je ubrizgati male količine tačno određenih aktivnih supstanci u lokalizovana područja. Postupak traje 20-30 minuta uz minimalane neudobnosti. Tretman je neophodno ponoviti svakih sedam dana, 5 do 6 puta samostalno ili u kombinaciji sa nekim od gore navedenih terapijskih metoda. Nakon tretmana lekar daje savet o daljoj kućnoj nezi.PRP ZA STRIJE


U današnje vreme postoji puno načina za tretiranje strija. Međutim nova medicinska procedura kao što je PRP (faktori rasta iz plazme) dovodi do eliminacije u visokom procentu.


PRP je procedura koja podrazumeva uzimanje periferne krvi iz vene i koncentrisanje trombocita metodom centrifugiranja. Sam postupak tretmana podrazumeva ubrizgavanje plazme bogate faktorima rasta u predeo kože sa strijama što provocira pokretanje regeneracione kaskade i process zaceljenja. Nakon završenog ubrizgavanja, poželjno je celokupnu regiju premazati PRPom. Oslobađanje faktora rasta na mestu ubrizgavanja dovodi do povećane produkcije kolagena. Ovim postupkom omogućavamo zaceljivanje strija sa obe strane, unutrašnje, stimulacijom produkcije kolagena iznutra i spoljašnje, topikalnom maskom bogatom faktorima rasta iz plazme.


PRP deluje na strije putem “zaceljujuće kaskade” bazirane na procesu remodelovanja tkiva. Prilikom traume tkiva dolazi do oslobađanja signalnih molekula koji započinju proces reparacije i regeneracije. Ove signalne molekule produkuju trombociti, ćelije bele krvne loze i mezenhimalne ili “adultne” stem ćelije koje se mogu naći u perifernoj krvi. Faktri rasta sadržani u signalnim molekulima koncentrisani u plazmi bogatoj trombocitima potenciraju produkciju kolagena i elastina.


Sama metoda je minimalno invazivna, a radi većeg komfora pacijenta koristi se površinski anestetik koji se topikalno nanosi na tretiranu regiju. Nakon tretmana efekat se može očekivati već posle 10 dana dok se pun efekat ispoljava tek nakon 6 nedelja. Sam tretman neophodno je ponoviti najmanje 3 puta na mesec dana.

Sjajni efekti u terapiji strija se postižu kombinovanjem PRP metode sa kolagen indukcionom terapijom dermarolerom. Svaka od ovih metoda dovodi do poboljšanja i smanjenja vidljivosti strija, ali se najbolji efekat postiže kombinacijom više metoda.

Teretmani se ne preporučuje osobama obolelim od karcinoma kože, herpes simplexa, koji su primali hemoterapiju, radioterapiju kože, koji su pod terapijom kortikosteroida  ili imaju sklonost pojavljivanja keloida.

 

 

Zakažite pregled